Görüş Bildir
Haberler
Erişim Engeli Kapıda: RTÜK, Spotify'a 72 Saat Süre Verdi!

etiket Erişim Engeli Kapıda: RTÜK, Spotify'a 72 Saat Süre Verdi!

RTÜK, lisans başvurusu yapmadığı gerekçesiyle aralarında Spotify ve FOXplay'in de bulunduğu bazı yayın kuruluşlarına ihtarname gönderdi. Bu kuruluşlar 72 saat içinde başvuruda bulunmazsa RTÜK erişimin engellenmesi başvurusu yapacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) internet sitesi üzerinden Spotify, FOXplay, PaylasFM ve MedyaportTV adlı yayın kuruluşlarına lisans başvurusu yapmaları için gönderdiği ihtarnameyi yayınladı.

RTÜK ihtarnamede, 2011 tarihli 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun uyarınca daha önce lisans işlemlerinin tamamlanması için duyuru yapıldığına ve bunun için de üç aylık süre verildiğine işaret ederek bu kuruluşlardan lisans başvuru taleplerini 72 saat içinde göndermelerini istedi.

RTÜK'ün yayınladığı ihtarname 👇

RTÜK'ün yayınladığı ihtarname 👇

Erişim engellemesi talep edilecek

Erişim engellemesi talep edilecek

İhtarnamede bunun yapılmaması durumunda RTÜK'ün sulh ceza hâkiminden söz konusu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesini talep edeceği ve ayrıca aynı Kanun'un 33'üncü maddesi gereğince de suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. 

Netflix, Amazon Prime Video ve Mubi gibi uluslararası yayıncılar da lisans için başvuru süreçlerini başlatmıştı.

Siber Haklar Uzmanı Hukuçu Yaman Akdeniz'in yorumu 👇

Siber Haklar Uzmanı Hukuçu Yaman Akdeniz'in yorumu 👇

Temsilcilik bulundurma zorunluluğu da getirilmişti

Temsilcilik bulundurma zorunluluğu da getirilmişti

Türkiye'de 1 Ekim'de de İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Yasa adlı yeni bir düzenleme yürürlüğe girmişti.

Sansür endişesiyle tartışmalara neden olan yasa, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan dış kaynaklı her sosyal ağ sağlayıcıya Türkiye'de temsilci bulundurma şartı koşuyor. Aksi takdirde aşamalı olarak söz konusu platformlara erişim engeli getirilmesi planlanıyor.

Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Facebook ve Instagram'ın Türkiye'de temsilcilik açmama kararı aldığı Türk basınına yansımıştı. Ancak bu konuda Facebook ve Instagram'dan resmi bir açıklama yapılmadı.

Uluslararası kuruluşların Türkiye'de sansüre neden olan düzenlemelere tabi olmaktan kaçındığı ifade ediliyor.

RTÜK ve DW Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
82
23
5
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Kapat.... Kapat..... ...... Herkes transistörlu radyoya dönsün.... .... TRT Tek kanallı ve siyah-beyaz olsun.... .... Zaten Reis'in sayesinde hayatımız siya... Devamını Gör

revy

Spotify premium alalı daha 3 ay oldu ve onun için telefonumda ki müziklerin hepsini silmiştim...

revy

Ay kusura bakma Türkçe öğretmeni

pollymom

artık dinlediğimiz müziğe bile karışılan bu ülkede lütfen kimse özgürlük var demesin