Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Zamlar En Alt Seviyede Yapıldı'

Erdoğan: 'Zamlar En Alt Seviyede Yapıldı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili  'fiyat artışı mümkün olan en alt seviyede yapılmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Erdoğan, 'Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüyerek dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi hedeflediğimiz bu dönemde böyle bir projenin gerçekleştirilmiş olması önemlidir. İnşallah önümüzdeki yıl bu dönemde bambaşka bir Türkiye fotoğrafıyla karşınıza çıkacağız' ifadelerin kullandı.

"163 milyar liralık mevduat kur korumalı sisteme geçti"

"163 milyar liralık mevduat kur korumalı sisteme geçti"

Şu ana kadar 163 milyar liralık mevduatın kur korumalı sisteme geçtiğini aktaran Erdoğan, TL hesaplarına hazine desteğinin hukuki altyapısını oluşturacak kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldüğünü belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti:

'Devlet iç borçlanma senetlerine olan talebi arttırmak için burada da stopajları sıfıra indirdik. Temettü gelirlerine uygulanan stopajı yüzde 10'a çektik. Yastık altı altınları ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. İsteyen vatandaşlarımız bu sisteme verdikleri altınlarını veya darphane bazındaki altınlarını fiziki altın olarak alabilmelerini de sağlayacağız. Tutarı 250 milyar lirayı, katılımcısı 13.2 milyon kişiyi bulan BES sistemindeki devlet katkısını yüzde 25'ten 30'a çıkartan kanun teklifi de Meclis Genel Kurulu'nda. Çeşitli fonlardan elde edilen kâr paylarının iştirak kazançlarını da bu kapsama alıyoruz.

Kamu bankalarının kredilerinin belli oranını her yıl önceden ilan edilecek sektörlere şeffaf şekilde kullandırmalarını temin ediyoruz. Proje odaklı bankacılığı yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. İhracat ve imalat sektörlerindeki sanayi şirketlerinin kurumlar vergisini 1 puan indiren teklif de Meclis'te görüşülmektedir.'

"Milletimiz için 165 milyar lira fedakarlık yaptık"

"Milletimiz için 165 milyar lira fedakarlık yaptık"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ülkemizin bir daha geçtiğimiz aylardakine benzer dalgalanmalar yaşamaması için gereken her tedbiri alıyoruz' diyen Erdoğan, 'Kendi ülkesinin ve ekonomisinin felaketi pahasına açgözlülük yapanlara hareket alanı bırakmamakta kararlıyız. Ülkemize zarar verenleri affetmeyeceğiz' diye konuştu. Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

'Nice büyük mücadelelerden alnını akıyla çıkan bir millet olarak inşallah bu ekonomi programımızı da başarıya ulaştıracağız. Türkiye'yi çift paralı bir ülke olmaktan çıkarak dış ticaretle iştigal edenler hariç herkesin işini de, tasarrufunu da TL ile gerçekleştirmek için herkesten destek istiyoruz. Kurumlarımızı, vatandaşlarımızı dövizden kendi paramıza ve kendi paramızda yürütülen finansal enstrümanlara geçmeye davet ediyoruz.

Geçtiğimiz yıl sadece milletimize daha uygun fiyatlarla doğalgaz, elektrik ve akaryakıt vermek için yaptığımız fedakarlığın tutarı 165 milyar liradır. Bu tutarın bütçenin neredeyse 10'da 1'i kadar olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yılbaşından itibaren bu ürünlerin fiyatlarında yaşanan artışlar da mümkün olan en alt seviyede yapılmıştır.Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar çalışanlarımızın gelirlerinde yaptığımız artışları da bütçe imkanlarını sonuna kadar zorlayarak gerçekleştirdik.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
55
45
5
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
probarixx

kimin parasıyla fedakarlık yapmışlar anlamadım

Sigurd

tam tersi "maaş zamları en alt seviyede yapıldı."