Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Açıklamasından Bir Gün Önce Kamuda Mülakat Torpili

Erdoğan'ın Açıklamasından Bir Gün Önce Kamuda Mülakat Torpili

Emre Ordu
14.04.2023 - 10:08 Son Güncelleme: 17.04.2023 - 13:25

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, babası AK Partili Belediye Başkanı olan Ali Serttaş'ın, yazılı sınavda düşük puan almasına rağmen mülakatta verilen yüksek puan sayesinde kaymakam olmaya hak kazandığını anlattı. Kaymakamlık sınavının sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kamuda mülakatı kaldıracağız' açıklamasından bir gün önce ilan edilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kamuda işe alımlarada mülakatı kaldıracağız' açıklamasından bir gün önce açıklanan kaymakamlık sınavına giren AK Partili Altınyayla Belediyesi'nin Başkanı Ahmet Serttaş'ın oğlu Ali Serttaş'ın, yazılı sınavda düşük puan almasına rağmen mülakatta verilen yüksek puan sayesinde kaymakam olmaya hak kazandığını anlattı.

Mülakata girmek için yazılı sınavdan en az 70 puan alınması gerektiğini hatırlatan Pehlivan, 'İçişleri Bakanlığı kadrosuna alınacak 200 kaymakam için, yazılı sınavda 70’ten fazla puan alan 800 aday mülakata giriyor.İçişleri Bakanlığı’nın sitesindeki listenin 100. sırasına geliyorum. Yakında kaymakam olacak ismi görüyorum: Ali Serttaş. Serttaş yazılı sınavdan 71.5 puan almış. Yani ucu ucuna mülakata girme hakkını kazanmış' ifadelerini kullandı. 

Ali Serttaş'ın yazılı sınavdan 71 puan almasına karşın mülakattan 91 puan aldığını belirten Pehlivan, '81.2 puanlık başarı puanıyla geleceğin kaymakamı olmaya hak kazanmış. Bugün atanmak istediği 4 ili seçerek, göreve başlayacak' dedi.

"Elbet bir gün"

"Elbet bir gün"

Pehlivan, yazılı sınavdan aldığı düşük puanla 700. sıralarda olan Ali Serttaş’ın mülakatta 91 puan verilerek kaymakam yapılmasının 'sırrını' şöyle açıkladı: 

'Ali Serttaş’ın babası Ahmet Serttaş, Burdur’un Altınyayla ilçesinin AKP’li belediye başkanı!  Sıkı bir Süleyman Soylu hayranı olan baba Serttaş, sosyal medya hesabından da düzenli olarak İçişleri bakanını övüyor. Yetmiyor, Bakan Soylu ile yaptığı resmi görüşmelere oğlu Ali Serttaş’ı da götürüyor. Yine yetmiyor... Çiçeği burnunda kaymakam olan oğul Ali Serttaş da Süleyman Soylu’yu İçişleri Bakanlığı’ndaki makamında ziyaret ediyor. Ve 8 Mart 2021 tarihli o ziyarette Bakan Soylu ile birlikte fotoğraf çektirerek 'Elbet bir gün' notunu düşüyor.'

Yeni kaymakam Ali Serttaş'ın 2020’de istifa eden Süleyman Soylu hakkında 'Hükümetin en başarılı en SOYLU Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun istifası bizleri üzdüğü kadar çakalları ve terör sevicileri de sevindirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu istifayı kabul etmemesini umut ediyorum' mesajını paylaştığını aktaran Pehlivan, 'Serttaş’ın umudu gerçekleşti. 'Elbet bir gün' dediği gün geldi. Artık kaymakam oldu. Yazılı sınavda yüksek puan alıp, mülakatta elenen yüzlerce genç ise Süleyman Soylu ile fotoğrafı olmadığı için kaybetti' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
159
47
14
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Birde bunları destekleyen amipler var, heryere düzensizlik, ahlaksızlık, liyakatsizlik sarmış

Çünkü ne yazık ki o insanlar da aynı yere gelseler akraba çer çöp doldururlar devletin tüm kadrolarına. Garip gelmiyor onlara. Bal tutan kavanozu g.tüne soka... Devamını Gör

Selami Sahin

Kokuşuk bir ülkeyiz her yer bok kokuyor

Fatih Kaya

Liyakat pardon pardon sadakat