Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Suruç ve Ceylanpınar Açıklaması

Erdoğan'dan Suruç ve Ceylanpınar Açıklaması

Deniz Gök
22.07.2015 - 23:51 Son Güncelleme: 23.07.2015 - 08:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suruç ve Ceylanpınar’daki saldırılar hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sırtını terör örgütüne dayadığını alenen ifade eden çevrelerin PKK’nın vahşi terör eylemleri karşısında sessiz kalması utanç verici bir durumdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ceylanpınar'da iki polisin öldürülmesi ve Suruç'taki bombalı saldırıya ilişkin sert bir açıklama yaptı. 

Suruç ve Ceylanpınar saldırılarının faillerinin yakalanması için tüm imkanların seferber edildiğini ifade eden Erdoğan, 'Bazı kesimlerin, iki polisimizin şehit edilmesini üstlenen PKK'nın alçakça cinayetlerini görmezden gelmeleri, söz konusu terör örgütünü neredeyse şirin göstermeye yeltenmeleri, niyetlerinin ne olduğunu açıkça göstermektedir' dedi.

Türkiye'nin PKK ve IŞİD de dahil olmak üzere terörün her türüne karşı olduğunu söyleyen Erdoğan, Türk milletinin terör örgütlerinden birinin diğerine tercih edilemeyeceğinin bilincinde olduğunu ifade etti.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sırtını terör örgütüne dayadığını alenen ifade eden çevrelerin PKK’nın vahşi terör eylemleri karşısında sessiz kalması, yaptığı saldırıları kınayacak cesareti bile gösterememesi, utanç verici bir durumdur.

Ülkemizin huzur ve istikrarına, milletimizin birlik ve beraberliğine kastedenlere ne adına olursa olsun asla izin verilmeyecektir.

Son terör saldırılarını bu vesileyle bir kez daha lanetliyor; saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Obama'dan Erdoğan'a Suruç ve Ceylanpınar taziyesi

Obama'dan Erdoğan'a Suruç ve Ceylanpınar taziyesi

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yapan ABD Başkanı Obama, Erdoğan'a yaşanan saldırılar nedeniyle taziyelerini iletti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'İki lider görüşmede, DAEŞ'e karşı mücadelede halen devam eden işbirliğinin güçlendirilmesini, Irak'ta güven ve istikrarı sağlamaya, Suriye'deki çatışmaya siyasi bir çözüm bulmaya yönelik ortak çabaları ele almışlardır. 

20 Temmuz'da Suruç'taki terör saldırısını, ayrıca PKK tarafından üstlenilen terör saldırılarında bir asker ve iki polisin öldürülmesini kınayan Başkan Obama, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine Amerikan halkı adına taziyelerini iletmiştir'

'İki lider, yabancı savaşçıların geçişlerinin engellenmesine ve Türkiye'nin Suriye sınırında güvenliğin sağlanmasına yönelik işbirliğini artırma çabalarını da görüşmüşlerdir. Başkan Obama Türkiye'nin ulusal güvenliğine ABD olarak büyük önem verdiklerini teyit etmiştir.'

Cumhurbaşkanlığı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0