Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan KPSS İçin İnceleme Talimatı

Erdoğan'dan KPSS İçin İnceleme Talimatı

Emre Ordu
02.08.2022 - 21:10 Son Güncelleme: 02.08.2022 - 21:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumunda sorulan bazı soruların daha önceden bir yayınevinin deneme sınavında yer aldığı iddiasıyla ilgili olarak inceleme talimatı verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bazı soruların, daha önce bir yayınevinin deneme sınavında yer aldığı iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygıyla duyurulur.' denildi.

Erdoğan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 'Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz.' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

ÖSYM’nin, Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında yer alan bazı soruları şıklarını bile değiştirmeden KPSS’de sorduğu iddiası sosyal medyayı ayağa kaldırırdı. ÖSYM, iddianın asılsız olduğunu açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
38
14
5
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sevil

Araştırılsa nolcak ki sonucu söyliyim herhangi bir çalınma yoktur dicekler, hangi çaldıklarını kabul ettiler ki bunu etsinler

Trabuzeni

Benim türbanlı ve sakallı evlatlarım nasıl başarısız oldu o kadar yardım da etmiştik oysa bunda bir iş var deyip inceleme başlatmış

ZübükAdam

2010 soruları fetönun çaldığını bilmeyen yokken ve yine aynı dershane ve yayın evinin nin ismi geçerken yine inceleme yaptırmış sonra çıkıp sorular çalınmamı... Devamını Gör

Amon Ra

Bir fetö gitti bin fetö geldi diye boşuna demiyorlar