Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Bosna Hersek'e 30 Bin Doz Aşı Göndereceğiz'

etiket Erdoğan: 'Bosna Hersek'e 30 Bin Doz Aşı Göndereceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'e 30 bin doz Kovid-19 aşısı göndereceklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle anlaşmaların imza törenine ve ortak basın toplantısına katıldı. Toplantıda enerji, turizm, ticaret, sağlık, savunma sanayii gibi birçok alanda işbirliği vurgusu yapıldı. 

Bosna Hersek'te koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Erdoğan, 'Dost kara günde belli olur anlayışıyla salgının başından itibaren Bosna Hersek'in yanında olduk, inşallah bundan sonra da bu tavrımızı muhafaza edeceğiz' dedi. 

Erdoğan, Bosna Hersek'e 30 bin doz Kovid-19 aşısı göndereceklerini açıkladı.

"Ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz"

"Ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz"

İkili ticaret hacminin serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle 9 kattan fazla artış göstererek 2020 yılında 650 milyon dolara ulaştığını kaydeden Erdoğan, 'Ticaret hacmimizi kısa zamanda 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Saray Bosna - Belgrad otoyolu projesinde gelinen aşamayı da ele aldık. Bu projenin Sırbistan ayağının temelini hep birlikte atmıştık' dedi.

"Mısır halkı bizimle ters düşmez"

"Mısır halkı bizimle ters düşmez"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır ile diplomatik temaslara değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

'Mısır halkının bu noktada bizimle ters düşmesini ben düşünmüyorum. Mısır halkı bizimle ters düşmez. Atılan adımlar aslında bir geçici yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana.

Yeni bir gelişme, Suudi Arabistan'ın da burada Yunanistan'la bir ortak tatbikat olayı söz konusu. Ama bir diğer taraftan da Suudi Arabistan'ın Türkiye'den SİHA talebi var. Kimin eli kimin cebinde, belli değil. Ben bölgede Türkiyesiz bir sürecin bu sularda ısınmaya fırsat vermez. Türkiye orada karar verici konumundadır. Temennim odur ki ısınmadan ılıman bir şekilde bu süreci geçmiş olalım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
470
376
62
38
32
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay tkz

kaldı 2 yıl

Sedat Yılmaz

Başkalarına gönder tabi, aşı da senin para da senin ne de olsa...

Erhan Srlk

Biden'dan telefon gelmeyince mahallenin iyi cocugu rolune burunen yeni Turkiye, Kendi vatandaslarina da arada hal hatir sormayi unutmasalar bari