Görüş Bildir
Haberler
Eray Şamdan Tokyo 2020'de Gümüş Madalya Kazandı! Eray Şamdan Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

Eray Şamdan Tokyo 2020'de Gümüş Madalya Kazandı! Eray Şamdan Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite 67 kiloda Eray Şamdan, finalde Fransız rakibi Steven Da Costa'ya yenilerek gümüş madalya aldı. Karate, olimpiyat oyunlarına Tokyo 2020 ile birlikte dahil edilmişti. Eray, ülkemize karatedeki ilk madalyamızı getirdi. Peki, Eray Şamdan nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eray, Ülkemize Karatedeki İlk Madalyamızı Getirdi!

Eray, Ülkemize Karatedeki İlk Madalyamızı Getirdi!

Nippon Budokan'da düzenlenen karate müsabakalarında Eray, kumite 67 kilo finalinde Steven Da Costa'ya yenildi. Milli sporcu, 3 dakikalık maçın ilk bölümünde rakibine 2 puan verdi. Maçı çevirmeye çalışan Eray, bunda başarılı olamayarak son anda 3 puan daha kaybederek rakibine 5-0 yenildi ve Tokyo 2020'yi gümüş madalyayla tamamladı. Fransız sporcu ise altın madalya elde etti.

Karate, olimpiyat oyunlarına Tokyo 2020 ile birlikte dahil edilmişti. Eray, ülkemize karatedeki ilk madalyamızı getirdi.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da salondan takip etti.

Eray Şamdan'ın Final Yolu

Eray Şamdan'ın Final Yolu

Nippon Budokan'da düzenlenen karate müsabakalarında Eray, kumite 67 kiloda A Grubu'nda mücadele etti.

İlk maçında Azerbaycanlı Firdovsi Farzaliyev'i 7-1 yenen Eray, ikinci karşılaşmasında Kazakistan'dan Darkhan Assadilov'a 6-2 mağlup oldu. İlk iki ismin çıkacağı gruptaki üçüncü müsabakasında Mısırlı Ali Elsawy'i 4-1'le geçen milli karateci, gruptaki son maçında da ev sahibi Japonya'dan Naoto Sago'yla karşılaştı. Japon sporcuyu 2-1 yenerek, grupta 6 puanla 2. sırada yer alan Eray, yarı finale yükseldi ve olimpiyat madalyası almaya hak kazandı. Yarı finalde B Grubu'nu birinci sırada bitiren Ürdünlü Abdel Rahman Almasatfa'yı 2-0 ile geçen Eray, adını finale yazdırdı.

Eray Şamdan Kimdir?

Eray Şamdan Kimdir?

Eray Şamdan, Eray Şamdan 25 Temmuz 1997 yılında Kocaeli'nde dünyaya gelmiştir. Eray Şamdan milli karetecidir. 1.69 boyunda 60 kilodur.

Eray Şamdan karete sporuna Gebze Karate-Do İhtisas Kulübü'nde başladı. Küçük yaşlarından beri kareteye ve savunma sporlarına ilgisi olan Eray Şamdan tekniği ve hızı sayesinde herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Eray Şamdan'a bu özellikleri nedeniyle 'Rüzgarın Oğlu' lakabı takılmıştır. Antrenörlüğünü babası Adnan Şamdan yapmaktadır.

Eray Şamdan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcusudur.

2021 Büyükler Avrupa Şampiyonu sporcu Eray Şamdan 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kota alan sporcular arasındadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın