Görüş Bildir
Haberler
Oynarken Yerinizde Duramayacağınız En Korkunç 15 Video Oyunu

Oynarken Yerinizde Duramayacağınız En Korkunç 15 Video Oyunu

Cosmic Latte
15.09.2014 - 11:06 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 11:34

Video oyunları tek kelimeyle mükemmeldir çünkü içinize korku salmak için mükemmel grafiklere değil, bazen sadece mükemmel bir intro'ya, etkileyici bir kavga sahnesine, ya da karakterinizin üstüne bulaşmış kan lekesine bakarak bile ürkebilirsiniz. Bir korku filmine gittiğinizde izleyici olduğunuz için bir süre sonra gözlemleriniz sonucunda gerçekten korkunç olmadığına, hatta bayağı komik olduğuna kanaat getirebilirsiniz. Ama oyunda doğrudan katılımcı hatta başrol olacağınız için durum değişecek, korku reflekslerinize yansıyacaktır. 

Bu listede bir kaç korkunç video oyunlarını size tanıttık. Korku tutkunlarına armağanımız.

Kaynak: http://www.chacha.com/gallery/5717/wh...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Outlast

1. Outlast

2013 doğum tarihli bu oyunumuzun demosu bile o kadar korkunçtu ki, çoğu eleştirmen oyunu oynayamadı bile. Sadece gece görüşlü kameraya sahipsiniz, ve terkedilmiş eski bir tımarhanede gezen bir gazeteciyi oynuyorsunuz. Bir korku oyununda tek seçeneğiniz 'kaç' ise, biliyorsunuz ki o oyun güzel olacak. :)

2. Amnesia: The Dark Descent

2. Amnesia: The Dark Descent

Amnesia : The Dark Descent'sız korkunç video oyunları listesi hazırlanamzdı. Kendinizi savunacak bir güç silahınız olmadığı için sürekli kaçmak ve korkunç Mr.Face sizi avlamaya geldiğinde saklanmak zorundasınız.

3. Slender

3. Slender

Çok basit bir oyun olsada, bir internet fenomeni haline gelmiş bu efsane, Slenderman'ın sizi ormana kadar takip edip, ondan önce ulaşmanız gereken 8gizemli 8 sayfayı içeriyor. Etrafınıza bakmayın, ya da kaçmayı sakın bırakmayın.

4. Silent Hill

4. Silent Hill

Guillermo Del Toro'yu bile yerinden zıplatacak kadar garip yaratıklara sahip olan The Silent Hill, ambiyansıyla, köşede sizi bekleyen sizin ruhunuzun bile duymadığı korkunçluklarıyla liste başında gelen oyunlardan.

5. Penumbra: Black Plague

5. Penumbra: Black Plague

Penumbra : Black Plague sizi koltuğunuzda zıplatacak öğelere sahip. Karşılaşmak istemeyeceğiniz kadar korkunç ve iğrenç yaratıklarla dolu bir oyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aliens Versus Predator

6. Aliens Versus Predator

Biraz eskise de, tarihi asla geçmeyen oyunlardan. Bir çok uzaylı üzerinize saldırıyor ve neler olduğunu anlayamadan karşı koymaya başlıyorsunuz. Geçtiğiniz level'lar bir hayli dark ve hareket sensörü ve seslere güvenmek zorundasınız.

7. Fatal Frame

7. Fatal Frame

Bu listedeki en özel isimlerden biri olan Fatal Frame, sizi sadece kamerayla silahlandırıp hayalet dolu bir perili eve bırakıyor. Kendinizi savunmanın tek yolu, kötü ruhların resimlerini çekmeniz. Çektiğinizde ise hayaletler çığlık atıp, oyun konsolunu titretiyor. Bu oyunun aslında sizi çığlık attırmak için sağlam bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz.

8. Doom 3

8. Doom 3

Oyunseverler Doom'un eğlenceli ve hafiften korkunç halini hatırlayacaklardır, ama Doom 3 bunu tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Oyunun bir çok level'ı karanlıkla örselenmiş durumda, böylece ne zaman nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor.

9. Dead Space

9. Dead Space

Uygunsuz zamanlarda sağdan soldan zıplayan canavarların hayranıysanız, Dead Space tam size göre bir oyun. Oyun korkunç canavarlarla ve sürükleyici akışıyla, korkunç ölümleriyle sizi saracak.

10. Bioshock

10. Bioshock

Bir kaç kez oynadıktan sonra oyunun size hala korkunç geleceğini sanmıyoruz ama, ilk oynayanlar için BioShock biraz korkutucu olabiliyor. Rapture, Splicers, Little Sisters, Big Daddy ve daha fazlası, el göz koordinasyonunuzu ve tüm dikkatinizi isteyen bir oyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. F.E.A.R.

11. F.E.A.R.

Psişik güçleri olan, insanları öldüren küçük çocukları bir düşünün, tüyler ürpertici değil mi? F.E.A.R.deki ana düşmanınız klonlanmış askerler, ama Alma adlı görünüp  duran küçük çocuğumuz bir hayli korku unsuru katıyor oyuna.

12. Resident Evil 2

12. Resident Evil 2

Resident Evil severler iyi bilir, eğer atik olmazsanız, garip kamera açılarına ve sizi şok edecek unsurlara oyun boyunca hazır olmalısınız.

13. Left 4 Dead

13. Left 4 Dead

Takım ruhu gerektiren bir oyun arıyorsanız, Left 4 Dead zombi tecrübesi edinmeniz için bire bir.

14. Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

14. Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

H.P. Lovecraft'ın 'Shadow Over Innsmouth' romanına dayanarak hazırlamış bu oyun, oyuncuları karma garip yaratıklarla karşı karşıya bırakıyor. Nerede olduğunuzu bilmeniz, ne kadar gücünüzün kaldığını hızlıca kontrol etmeniz (karakterin kalp atışına, nefes alışına) ve hareketlerinizi hızlıca ona göre ayarlamanız gerekiyor.

15. Condemned: Criminal Origins

15. Condemned: Criminal Origins

Kalp rahatsızlığı olanlar için hiç rahat bir oyun olmayacak! Karşınıza çıkan birden fazla 'zınk' anıyla sizi gerilimden yerinize çivileyecek, bazense sandalyenizden zıplatacak bir oyun. Diğer korku oyunlarındaki gibi sahte yaratıklardansa, bu oyunda düşmanlarınız bir hayli gerçeğe yakın, realist çizilmiş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
23
19
10
10
7
7