Görüş Bildir
Haberler
En İyi Uyumu Yakalamış 5 Ralli Co-Pilotu

En İyi Uyumu Yakalamış 5 Ralli Co-Pilotu

egeboi
01.03.2016 - 16:01

Pilot-co-pilot uyumunu yakalamak için sabreden ve sonunda hedeflerine ulaşan 5 co-pilotla tanışın.

Ralli tarihi birbirinden farklı karakterlerle doludur. Birbiriyle uyum sağlamayı başaran, daha sonra ise bu uyumu büyük başarılara çeviren pilot ve co-pilotların sayısı ise pek fazla değil. Fakat, o eşsiz uyum yakalandığında da kolay kolay sona ermiyor ve yıllara yayılıyor.

Elbette bu uyumu yakalamak biraz da şans işi ve özellikle co-pilotlar kariyerlerinin ilk yıllarını bu uyumdan uzak geçirip daha sonraki yıllarda asıl başarılarını elde edecekleri pilotlarla tanışıyorlar. İşte, kariyerine çok iyi başlamasa da, daha sonra o uyumu yakalayıp başarıya süren 5 co-pilot.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Nicky Grist

1. Nicky Grist

Nicky Grist, kariyerinin başlarında Armin Shcwarz ve Juha Kankkunen gibi isimlere co-pilotluk yapsa da, adını duyurması ve asıl büyülü yılları Colin McRae ile çalışmasıyla başladı.

Beş yılda Colin McRae ile birlikte kazanmadık ralli bırakmayan 'Galli Büyücü,' 555 Subaru takımına da tarihinin en iyi birkaç sezonunu armağan etti. Toplamda 17 ralli kazanan ikilinin yolu 2002’de ayrılınca WRC’de bir devir de kapanmıştı.

2. Tiziano Siviero

2. Tiziano Siviero

80’lerin başında WRC’ye hükmetmeye başlayan İtalyanların en ünlü ikilisiydi Miki Biasion ve Tiziano Siviero. Tam 22 yıl müthiş bir uyumla yolları arşınlayan ikili 1988 ve 1989 sezonlarında WRC’yi kazanarak bu uyumlarını taçlandırdı.

3. Daniel Elena

3. Daniel Elena

Sıra geldi WRC tarihinin en iyi co-pilotuna. Daniel Elena için Sebastien Loeb ne kadar büyük bir şanssa, hiç kuşkusuz Loeb için de Elena kariyerinin en büyük şansıydı. Elena, Hervé Bernard ile başladığı kariyerinde pek başarı elde edemese de 1997 onun için dönüm noktası olacaktı.

Kariyerinin ikinci yılında Loeb’ün yan koltuğuna geçen Elena, sonraki 13 yılda, 9 kez WRC şampiyonu oldu. Bununla beraber kariyerine 78 WRC zaferi de ekledi ve dünyanın en çok yarış kazanan co-pilotu olarak kırılması zor bir rekora imza attı.

Efsane ikili son olarak yeni bir meydan okumayla dünyanın en zor yarışı Dakar 2016’ya katıldı. İlk yıllarında bir kaza sonucu zaferden uzak kalsalar da, önümüzdeki yıl daha fazlasını yapacakları kesin.

4. Robert Reid

4. Robert Reid

Robert Reid’in kariyeri başlangıçta pek parlak görünmüyordu. Colin McRae de dahil birçok önemli pilotun yan koltuğuna geçse de, hedeflediği başarıları kazanmak için Richard Burns ile tanışmayı bekledi.

Britanyalı co-pilot, Burns ile yarışmaya başladığı 1991’den itibaren adını her yıl, adım adım tarihin en iyi co-pilotları listesine yazdırdı. 12 sene süren Reid-Burns işbirliği 2001’de gelen WRC şampiyonluğuyla zirve yaptı. Ayrıca bu ikili 12 yılda toplamda 34 kez podyuma çıkmayı da başardı.

5. Bahadır Gücenmez

5. Bahadır Gücenmez

Ralli kariyerine Gürol Menderes ile 1998 Yeşil Bursa Rallisi’nde başlayan Bahadır Gücenmez, kariyeri boyunca 150’den fazla yarışa katıldı.

Bu mücadelelerde hem co-pilot, hem de yönetici pozisyonlarında görev alan Gücenmez, en önemli başarılarını ise 2010 yılından bu yana birlikte yarıştığı Yağız Avcı ile birlikte elde etti. Gücenmez, Avcı ile birlikte üç kez Türkiye Ralli Şampiyonu olurken, 2012’de ise yine Yağız Avcı ile birlikte Doğu Avrupa Ralli Kupası Şampiyonu olarak Türkiye’ye Avrupa’daki ilk şampiyona zaferini kazandırdı. Ayrıca bu ilk, Gücenmez’e Doğu Avrupa co-pilot şampiyonluğu ödülünü de getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın