Görüş Bildir
Haberler
En İyi Android Arayüzüne Sahip 7 Akıllı Telefon Markası

En İyi Android Arayüzüne Sahip 7 Akıllı Telefon Markası

Android işletim sistemi için yüzlerce arayüz bulunmakta ve bu arayüzler kullanıcının telefonu kullanmasını çok etkilemektedir. İyi bir arayüz kullanıcı deneyimini arttırırken kullanması zor bir arayüz belkide kullanıcıyı telefondan soğutabilmektedir. Bu listede En iyi android arayüzüne (Android Launcher) 7 akıllı telefon markasını sıraladım. Kullanımı kolay ve özelleştirme seçenekleri bol olan arayüzlere ve bunların hangi akıllı telefon markası tarafından çıkarıldığını bulabilirsiniz.

Listede yer alan telefon markaları arayüzlerin hızı, esnekliği, tepki süresi ve özelleştirilebiliyor olması kriterleri baz alınarak hazırlandı. Sizlerinde listede olmasını düşündüğünüz markalar varsa yorum bırakabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MIUI

Xiaomi' nin uygun fiyatlı akıllı telefonları arasında hatırı sayılır bir ünü olan Mi 5 modeli MIUI arayüzü ile çalışmakta ve kullanımı biraz da olsa Apple IOS işletim sistemini andırmaktadır. Bu arayüzü kullanan OnePlus One gibi markalar varken ayrıca birkaç HTC, Samsung, Google marka telefona da uyarlanmıştır.

Android Arayüzü: MIUI

Görseldeki Model: Xiaomi Mi 5

Samsung Touchwiz

Samsung Touchwiz

Samsung Galaxy S7 modeli Android 7.1.1 (Nougat) ile çalışan Touchwiz arayüzüne sahip ve bu arayüz kullanım olarak son derece stabil çalışmaktadır. Diğer Samsung modellerinde de olduğu gibi arayüz bir süreden sonra (biraz fazla uygulama yükledikten sonra) yavaşlamaya başlamaktadır.

Android Arayüzü: Touchwiz

Görseldeki Model: Samsung Galaxy S7

HTC Sense

HTC Sense

HTC markasının arayüzlerini diğerlerinden ayıran farkı ise şüphesiz yukarıdan aşağıya doğru sayfa geçişidir. HTC Sense arayüzüne sahip M10 modeli Android 7 ile çalışmakta ve diğer rakiplerine oranla daha stabil çalışmaktadır.

Android Arayüzü: HTC Sense

Görseldeki Model: HTC M10

Sony Xperia Launcher

Sony Xperia Launcher

En iyi esnek arayüze sahip olduğunu düşündüğüm bu arayüz, uygulama geçişleri ve efektleri ile son derece hızlı çalışmaktadır. Sony' nin arayüzde yaptığı güncellemeler ile her geçen gün kendini geliştirse de akıllı telefon satışlarındaki düşüşü markanın geleceği hakkında endişeler oluşturuyor. Bir an önce Sony' nin eski günlerine dönmesini diliyoruz.

Android Arayüzü: Sony Xperia Launcher

Görseldeki Modeller: Sony Xperia Z5 / Z5 Compact / Z5 Premium

Google Now Launcher

Google Now Launcher

Hem donanımı hem yazılımı üreten Apple IOS işletim sisteminin ne kadar hızlı ve stabil çalıştığını bilmeyen yoktur. Android işletim sisteminin üreticisi olan Google kendi geliştirdiği akıllı telefon ve yazılımı olunca ortaya çok hızlı bir android arayüzü çıkmış.

Android Arayüzü: Google Now Launcher

Görseldeki Model: Nexus 6P

İçeriğin Devamı Aşağıda

LG Launcher

LG Launcher

LG firmasının akıllı telefonlarında kullandığı bu arayüz son olarak LG V20 ile karşımıza çıkmıştı. Esnek, hızlı ve stabil çalışan bu arayüz kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkarıyor. Diğer arayüzlere nazaran tepki süresi çok kısa olduğu için kullanıcıya hızlı bir telefon hissiyatı da veriyor.

Android Arayüzü: LG Launcher

Görseldeki Model: LG V20

ASUS ZENUI 3

ASUS ZENUI 3

Asus' un Zenfone 4-5-6 ile beraber çıkardığı ZENUI arayüzü aradan geçen 3 seneden sonra epey geliştirildi. Son olarak Zenfone 3 modeli ile beraber sunulan ZENUI 3 arayüzü firmanın arayüz geliştirmede iyi olduğunu gösteriyor. Arayüzün hemen her yerinde değişiklik yapma imkanı veren bu arayüz listede diğer markalara nazaran daha ön plana çıkıyor.

Android Arayüzü: Asus ZENUI 3

Görseldeki Model: Asus Zenfone 3

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın