Görüş Bildir
Haberler
Emniyetten 'Breaking Bad'e 'Uyuşturucuya Özendiriyor' Suçlaması

Emniyetten 'Breaking Bad'e 'Uyuşturucuya Özendiriyor' Suçlaması

Emre Ordu
21.12.2022 - 22:38 Son Güncelleme: 21.12.2022 - 22:47

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Dr. İbrahim Seydioğulları, dijital platformlarda uyuşturucuya özendirme olduğunu belirterek 'Metanfetamin 'Breaking Bad' dizisi yüzünden dünyaya bela oldu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Dr. İbrahim Seydioğulları, TV100'de Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programına konuk oldu. 

Gündemki uyuşturucu iddialarına yanıt veren Seydioğulları 'Aklıselim ve mantıklı davranmak lazım. Böyle bir iddia kimseye yakışmaz, özellikle 17-25 Aralık’ı da dahil ederek 2014 yılından bu yana ve 2016 yılından bu yana artan bir ivmeyle uyuşturucuyla mücadele yürüyor.2016 sonrası kolluk teşkilatlarından FETÖ mensuplarının temizlenmiş olmasından kaynaklı performans yükseldi. Bunlar bu halde iken bu tip düşüncelerin doğru olmadığını düşünüyoruz' dedi.

"Aileler 15 ay sonra fark ediyor"

"Aileler 15 ay sonra fark ediyor"

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) uyuşturucu kullanım yaşına ilişkin araştırmasına değinen Seydioğulları '2011’de burada ortalama ilk kullanım yaşı 21, 2018’de yapıldı ve burada 19.5 gördük ve 2021 yılında ortalama 20.22 görmüşüz' dedi. 

Ailelerin çocuklarının uyuşturucu kullandığını 15 ay sonra fark ettiğini aktaran Seydioğulları 'İşin sıkıntısı %40’ı bunu biliyor. İlk öğrenenler yüksek yüzdeyle anneler, anne eğitim projemizin temelinde de bu veriler yatıyor' diye konuştu.

Uyuşturucu mücadelesinin komplike olduğunu, 'Sokak satıcılarını toplayalım, yöneticilerini es geçelim' diyerek yürütülemeyeceğini ifade eden Seydioğulları 'Narkotik suç soruşturması bildiğiniz tüm suçlardan daha zordur, her örgütlü suçlara dönük soruşturmamız en az 6 ay sürer' ifadelerini kullandı.

"Diziler uyuşturucuya özendiriyor" 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dijital platformlarda uyuşturucuya özendirme olduğunu belirten Seydioğulları 'Metanfetamin 'Breaking Bad' dizisi yüzünden dünyaya bela oldu' dedi.

Seydioğulları ayrıca şu anda sadece Türkiye değil dünya için de en büyük uyuşturucu tehdidinin metanfetamin olduğunu belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cinnet is coming

diziyi izledim. izleyene kadar adını bile duymamıştım. (5 yıl olmuştur izleyeli) özndirmekten ziyade, ticaretini yapan insanların ne kadar acımasız ve alçak ... Devamını Gör

notchosen one

Çok haklı ben de diziden aldığım tarifle kendi kristalimi kendim yapıyorum dnkajsdakdhakfd

tom lee jones

amirim pudra sekeri nasil yapiliyor acaba?