Görüş Bildir
Haberler
Emniyet Uyarısı: IŞİD, Kilis ve Gaziantep'i İnsansızlaştırıp Fethetmeyi Planlıyor

Emniyet Uyarısı: IŞİD, Kilis ve Gaziantep'i İnsansızlaştırıp Fethetmeyi Planlıyor

Onedio Medya
04.06.2016 - 10:40 Son Güncelleme: 04.06.2016 - 11:22

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, 21 Mayıs 2016 tarihinde iki il valiliğine gönderdiği “gizli” ibareli yazıda IŞİD tarafından Türkiye’ye atılan füzelerin amacının insanların bu bölgeyi terk etmesini sağlamak olduğu belirtildi. Yazıda, “Halkın burayı boşaltması halinde sınır hattında hazır bekleyen örgüt üyeleri buralara sızacak” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü 21 Mayıs’ta iki vilayete ‘gizli’ ibareli bir yazı göndererek IŞİD’in attığı roketlerle bölgeyi insansızlaştırmaya çalıştığını, kazdığı tüneller aracılığıyla Türkiye’ye sokacağı militanlarını da sınırda beklettiğini aktardı.

Yazıda, “Halkın burayı boşaltması halinde sınır hattında hazır bekleyen örgüt üyeleri buralara sızacak” denildi.

Emniyetin raporuna göre bir dizi militan da tüneller kullanılarak çoktan Kilis’e sızmış durumda ve uyuyan hücreler olarak bekliyor. IŞİD bu yolla Kilis ve Gaziantep’i fethederek İslam Devleti topraklarına katmaya çalışıyor.

Gönderilen yazıya göre IŞİD’in Öncüpınar Sınır Kapısı’na bomba yüklü araçlarla saldırma planı da var. IŞİD tüm bu eylemleri “Türk yetkili ve askerlerinin görüldükleri yerde vurulması gerektiği yönünde” verdiği hutbeyle de gerekçelendirmiş.

IŞİD ocak ayından bu yana Kilis’i ‘atış sahası’ haline getirmiş durumda. Kentte şu zamana kadar sekizi Suriyeli, içlerinde çocukların da olduğu 21 kişi saldırılar nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

18 Ocak’tan bu yana Kilis’e 25 kilometre uzaklıktaki IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan Katyuşa füzelerinin sayısı 70’ı aşmıştı.

Cumhuriyet ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
53
41
21
14
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Donnie Darko

Kilistekiler abdestlerınızı alın kefenlerınızı gıyın gerekirse AKP nin uğrunda ölürüz diyordunuz onun için oy verdiniz sıra bu sözünüzü yerine getirme vakti ... Devamını Gör

isyankar koyun

Ah saf salak çocuğum benim, ah! Cant you see it?

oluroyleseyler

Olur mu öyle şey "birkaç kızgın sunni yavrucak" onlar. Osmanlı torunları ve ırmağının akışına ölürümcüler herhalde hala Türkmendağı'nı kurtarmakla meşguller.... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İç savaş bize de sıçradı hadiiii... GİDİN ANANIZI FETHEDİN LAN ! BULAŞMAYIN BİZE !