Görüş Bildir
Haberler
Emekliliğim Onaylandı Mı? DYS Evrak Takibi Nasıl Yapılır?

Emekliliğim Onaylandı Mı? DYS Evrak Takibi Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
15.09.2021 - 08:45

Uzun soluklu bir çalışma hayatının ardından bütün şartları sağlayan vatandaşlar emeklilik hakkına sahip oluyor. 4A (SSK), 4B (BAĞKUR) ve 4C (Emekli Sandığı) gibi sigorta sistemlerinden birinde çalışan vatandaşlar ilgili kanunlarca belirlenmiş bazı koşulları yerine getirdikleri taktirde emekli olmaya hak kazanıyor. Emeklilik için gerekli şartları sağlayan vatandaşlar ilgili yerlere başvuruda bulunarak başvurunun değerlendirilmesini beklerler. Başvuru sürecinin hangi aşamada olduğunu merak eden vatandaşlar ise internet üzerinden bu işlemi sorgulayabiliyor. Peki emekliliğim onaylandı mı? DYS evrak takibi nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevapları haberimizin içeriğinde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

4A, 4B ve 4c gibi sigorta sistemlerinde herhangi birine bağlı olarak çalışan vatandaşların hakları SGK tarafından korunurken vatandaşların belirlenen şartları sağlaması durumunda emekli olmasına da olanak tanınır. Prim ödemesi, sigorta başlangıç günü ve yaş gibi belirlenen kriterleri yerine getiren vatandaşlar ilgili kurumlara emeklilik başvurusunda bulunurlar. Başvuru sürecinde çeşitli değerlendirmeler yapılır ve çalışanın emekliliği sonuca bağlanır. Bu süre içerisinde emekliliğinin onaylanıp onaylanmadığını, başvuru durumunun ne aşamada olduğunu  DYS evrak takibi adı altında internet üzerinden sorgulamak mümkündür. İşte DYS evrak takibi sorgulama işlemlerine dair tüm detayları haberimizde sizler için derledik...

EMEKLİLİĞİM ONAYLANDI MI? DYS EVRAK TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Birçok vatandaşın emeklilik hayali belirli gereklilikleri tamamlamış olması ve başvurularını yapmasıyla gerçekleşiyor. Fakat başvurudan sonra ilgili kurumların değerlendirme yapma süresinde biraz beklemek gerekebiliyor. Bu bekleme süresinde ise emeklilik başvurusunun ne durumda olduğunu öğrenebilmek için iki yöntem mevcuttur. Biri Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sitesi üzerinden, diğeri ise birçok işlemi gerçekleştirebildiğimiz e-Devlet kapısı üzerinden yapılmaktadır.

e-Devlet Kapısı Üzerinden DYS Evrak Takibi Sorgulama İşlemleri;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasına giriş yapın.

  • Ardından açılan e-Devlet giriş sayfasında kimliğinizi doğrulamadıysanız kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayın.

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girip ardından 'Giriş' butonuna basmanız yeterlidir. (Eğer hala bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasında en üstte bulunan arama çubuğuna basarak ilgili alana Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip (Sosyal Güvenlik Kurumu) yazıp arama butonuna basın.

  • Açılan sayfa da sorgulama yapabilmeniz için sizi SGK'ya ait bir sayfaya yönlendirmek isteyecektir. 

  • Aşağıda bulunan 'Uygulamaya Git' seçeneğine tıklayarak sayfaya gidebilirsiniz.

  • Ardından yönlendirildiğiniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait sitede sizden istenilen evrak yılını girerek 'Sorgula' butonuna basmanız yeterlidir.

SGK Üzerinden DYS Evrak Takibi Sorgulama İşlemleri;

  • Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/  linkine tıklayınız.

  • Ardından açılan sayfada T.C kimlik numaranızı ve kayıt yılınızı seçerek aşağıda bulunan 'Evrak Ara' butonuna basın.

  • Karşınıza çıkan sayfada başvurunuzun ne durumda olduğuna dair tüm bilgileri görebilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın