Görüş Bildir
Haberler
Emekli Zammı Nasıl Belirlenir? Emekli Zammı Ne Zaman Yapılır?

Emekli Zammı Nasıl Belirlenir? Emekli Zammı Ne Zaman Yapılır?

Müge Kakşi
06.10.2021 - 10:41

4A eski adıyla SSK, 4B eski adıyla BAĞKUR ve 4C eski adıyla Emekli Sandığı gibi sigorta sistemlerinin herhangi birine bağlı olarak çalışan birçok vatandaş emekli olmanın hayalini kuruyor. Emekli olmak için prim ödemesi, sigorta günü ve yaş gibi belirli kriterleri taşıyan vatandaşlar ilgili birimlere başvuruda bulunarak emekli maaşı almaya hak kazanıyor. Ülkemizde milyonlarca emekli vatandaşa her geçen gün yenileri ekleniyor. Emeklilerin merak ettiği en önemli konu ise emekli maaşı zamanlarının nasıl ve ne zaman olduğu. Peki, emekli maaşı zammı nasıl belirlenir? Emekli maaşı zammı ne zaman yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde ki birçok emekli vatandaşı veya yeni emekli olacak vatandaşı ilgilendiren bir konuda emekli maaşı zamları oluyor. Yılda iki kere gerçekleşen emekli maaşı zamlarının nasıl yapıldığı ve hangi aylarda yapıldığı internet üzerinden çokça araştırılıyor. Yıllarca 4A, 4B ve 4C gibi sigorta sistemlerinde çalışmış, gerekli prim, sigorta ve yaş gibi kriterleri sağlamış vatandaşlar emekli olmaya hak kazanıyor. Emekli olan vatandaşlar emekliliklerinin tadını çıkarmak isterken maaş zamlarını da merak ediyor. Emekli maaşı zamanlarının nasıl yapıldığına ve emekli maaşı zamlarının ne zaman yapıldığına dair tüm bilgilere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Emekli Zammı Nasıl Belirlenir? Emekli Zammı Ne Zaman Yapılır?

Emekli Zammı Nasıl Belirlenir? Emekli Zammı Ne Zaman Yapılır?

Ülkemizde 4A (SSK), 4B (BAĞKUR) ve 4C (Emekli Sandığı) gibi sigorta sistemlerine bağlı olarak çalışmış ve ilgili kanunlarca belirlenmiş prim ödemesi, sigorta günü ve yaş gibi çeşitli kriterleri sağlamış milyonlarca emekli vatandaş bulunuyor. Emekliliğe hak kazanmış vatandaşlar bağlı bulundukları sigorta sistemine ve yaş, sigorta ve prim kriterlerine göre farklı maaşlar alabiliyor. Ayrıca emekli vatandaşların hepsi yılda iki kere emekli maaşlarına zam almakta olup bu zamların nasıl belirlendiği ve ne zaman yapıldığını da merak ediyor. 

Emekli maaşı zamları ülkemizde her yıl belirlenen enflasyon oranlarına göre yapılmaktadır. Enflasyon zammı yılda iki kere olmakla birlikte bu yıl en son belirlenen enflasyon ile emekli maaşları zam oranı %8.45 olarak belirlendi. 

Yılda iki kere zam yapılan emekli maaşları ise Ocak ve Temmuz ayında zamlanmaktadır. Aralık ayı ve Haziran ayında belirlenen enflasyon oranları ile bir sonraki aya yani Ocak ve Temmuz ayında alınan maaşlara yansımaktadır.

Kısacası emekli maaş zammını etkileyen en büyük etken ülkede belirlenen enflasyon oranıyken zamların yapıldığı aylar ise her yıl Ocak ve Temmuz ayıdır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın