Görüş Bildir
Haberler
Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? SSK ve Bağ-Kur Temmuz Ayı Zam Oranı Belli Oldu Mu?

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? SSK ve Bağ-Kur Temmuz Ayı Zam Oranı Belli Oldu Mu?

Memurlar ve emeklileri, her yıl ocak ve temmuz aylarında maaşlarına zam alıyor. Emekli maaşlarına yapılan zam oranı, TUİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Aylık olarak açıklanan enflasyon oranlarının ortalamasına göre memur ve emekliler maaşlarına zam alıyor. Market fiyatlarının el yaktığı ve birçok insanın işsiz kaldığı dönemde, emekliler de yaşamak da zorlanıyor. Peki, emekli temmuz ayı zammı ne kadar olacak? İşte memur ve emeklilere yapılacak zamlarla ilgili tüm bilgileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emekli Temmuz Ayı Zam Oranı Belli Oldu Mu?

Emekli Temmuz Ayı Zam Oranı Belli Oldu Mu?

Emekli ve memur maaşı zammı enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Geçtiğimiz günlerde mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK açıkladığı verilere göre tüketici fiyatları Mayıs'ta yıllık %16,59 oldu.

Enflasyonun ilk altı aylık dönemde yüzde 6.44 oranında gerçekleşmesi durumunda SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuzda yüzde 6.44 oranında artacak. Bu durumda, 2000 öncesi emekli olanlar için en düşük SSK emekli aylığı 155 TL artışla 2 bin 575 TL’ye, esnaf BAĞ-KUR aylığı 113 TL artışla 1875 TL’ye, tarım BAĞ-KUR’lu aylığı da 107 TL artışla 1769 TL’ye yükselecek.

TUİK tarafından yakın zamanda açıklanacak haziran ayı enflasyon oranı sonrasında memur ve emeklilere temmuz ayında verilecek zam oranı da belli olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın