Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk'tan Herkesi Şaşırtacak Hamle! İnsan Beynine Çip Takılacağı Tarihi Verdi...

Elon Musk'tan Herkesi Şaşırtacak Hamle! İnsan Beynine Çip Takılacağı Tarihi Verdi...

GNS
07.12.2021 - 23:31

Tesla ve SpaceX gibi yükselen değer şirketlerinin CEO'su olarak tanınan ünlü iş insanı Elon Musk herkesi şaşırtan bir açıklamada bulundu. Mühendis ve endüstriyel tasarımcı olan Musk, Neuralink şirketinin 2022 yılında beyin çiplerini insanlara entegre etmeye başlamasını umduğunu belirtti. Daha öncesinde yaptığı açıklamalarda Neuralink'in bu yıl içerisinde denenmeye başlanması öngörülüyordu. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her açıklaması ve hareketiyle olay olan isim Amerikalı Elon Musk'tan şaşkına çeviren bir açıklama daha geldi. 2022 yılında Neuralink şirketinin insan beynine çip takmaya başlayacağını belirtti. Birçok şirkette CEO olan ve girişimci ruhuyla sürekli yenilik peşinde koşan iş insanının bu düşüncesi tepki çekti. İşte detaylar...

Elon Musk İnsan Beynine Çip Takacak

Elon Musk İnsan Beynine Çip Takacak

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, sadece elektrikli otomobil ve uzay çalışmaları ile gündeme gelmiyor. Aynı zamanda ünlü iş insanının dikkat çekici çalışmalar yapan bir şirketi daha var. Neuralink adını taşıyan bu şirket, beyin çipi geliştirmeye odaklanıyor.

Musk, geçtiğimiz dönemde ise şirketi Neuralink'in yıllardır üzerinde çalıştığı beyin çipini tanıtmış ve bu teknolojinin hafıza kaybından depresyona ve görme engeline kadar çeşitli nörolojik sorunları ve omurga yaralanmalarını çözebileceğini söylemişti.

Neuralink Ne Zaman Faaliyete Geçecek?

Neuralink Ne Zaman Faaliyete Geçecek?

Musk şubat ayında Neuralink'in 2021'in sonunda beyin çipini insanlara yerleştirmeye başlayabileceğini ifade etmişti. Ancak görünüşe göre planlarda bir erteleme oldu. Elon Musk, The Wall Street Journal CEO Konseyi Zirvesi'nde, şirketi Neuralink'in beyin çiplerini 2022'de insanlara yerleştirmeye başlamasını umduğunu söyledi.

Maymunlarda İyi Çalışıyor

Maymunlarda İyi Çalışıyor

Musk ayrıca, Neuralink'in maymunlarda iyi çalıştığını, aslında çok fazla test yaptıklarını, çok güvenli ve güvenilir olduğunu ve Neuralink cihazının güvenli bir şekilde çıkarılabileceğini teyit ettiklerini ifade etti.

Musk, Neuralink’in cihazı yerleştirme standartlarının FDA’nın (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) gerektirdiğinden çok daha yüksek olduğunu da söyledi.

Elon Musk, 9 Nisan'da Neuralink'in beyin çipi sayesinde Pong adlı oyunu oynayan maymunun videosunu paylaşmıştı.

Tek Şirket Değil

Tek Şirket Değil

Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi geliştiren tek şirket değil. Synchron adlı 20 kişilik bir biyoteknoloji firması da temmuz ayında insan testlerine başlamak için FDA onayını almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın