Görüş Bildir
Haberler
Elektrikli Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Xiaomi 1C Handheld Süpürge İncelemesi

etiket Elektrikli Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Xiaomi 1C Handheld Süpürge İncelemesi

Tuğba Erdem
02.07.2021 - 13:15 Son Güncelleme: 06.07.2021 - 12:49

Elektrikli süpürgede Jetgiller teknolojisine yakınlaştığımız bugünlerde hepimiz " Hangi süpürge daha iyi?" ya da " Süpürge alırken nelere dikkat etmeliyim?" sorularına kafamızı takıyoruz. Sizin için iyi bir rehber hazırladık. Keyifli okumalar!

''Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Özellikle robot süpürgelerin evlerimize girmesiyle elektrikli süpürgeler alanında uzay çağına geçtiğimiz bir gerçek.

Kendi kendine evi temizleyebilen süpürgelerin hayalini hepimiz kurduk ve bu artık gerçeğimiz haline geldi. Üstelik sadece süpüren robot süpürgeler değil silebilen modelleri de elimiz ayağımız oldu. 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro bu kolaylığı evimize getiren ve yaygınlaştıran modellerden oldu.

2. Haritalama ve mobil kontrol kolaylığı ile eve geldiğinizde tüm tozlar ortadan kalkmış olabiliyor.

Özellikle aktif ev hayatına sahip insanlar sürekli yemek pişen ve yenilen ortamlara sahip olduğunda kırıntıları yok etmek için düzenli temizliğe ihtiyaç duyabiliyor. Robot süpürgeler ise siz başka bir şeyle ilgilenirken ortalığı süpürüp temizliyor. Harika değil mi?

Uygun fiyatlı alternatifleri sayesinde girmedikleri ev kalmadı neredeyse.

3. Robot süpürgeler size zaman kazandırsalar da çekim gücü açısından sınıfta kalabiliyorlar.

Bu nedenle konu güçlü motorlu, ergonomik ve tüm yüzeylerde kullanabileceğimiz yine son teknoloji ürünü dikey süpürgelere geliyor. 

Dyson süpürgeler ise hepimizin hayalini süslüyor. Ancak bütçemiz yetmiyor. Yani benim yetmiyor siz şanslı topluluktaysanız ne mutlu 😂

4. Evim temiz olsun derken aynı zamanda bütçemde uçsun gitsin istemediğimden kolları sıvadım ve uygun fiyatlı dikey süpürge araştırmasına giriştim.

İlk yaptığım bu konuda rüştünü ispatlamış Dyson dikey süpürgelerin özelliklerine bakmak oldu. Böylece seçeceğim elektrikli süpürgeyi bu özelliklere yakınsayabilirdim. İlk dikkatimi çeken nokta filtreler oldu. Mikro ve hepa öne çıkan iki filtre çeşidi.

5. Hepa filtreler artık bir çoğumuzun bildiği gibi daha fazla toz ve kiri hapseden çeşidi.

Mikro filtreler ise nispeten daha geçirgen. Özellikle astım, nefes darlığı gibi solunum problemleriniz varsa, evcil hayvanınızla yaşıyorsanız veya evde bebiş varsa hepa filtreli bir ürün tercih edebilirsiniz. Dikey süpürgelerde çok yaygın olmamakla birlikte gelişen teknoloji ile şu anda hepa filtreli dikey süpürgelere evimizde yer açabiliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diğer ve en önemli nokta ise emiş gücü.

Emiş gücü watt ve air watt (AW) ile gösterilir. Örneğin Dyson V8 Absolute+'ın gücü 115AW. Ama emiş gücü tek başına yeterli değil. Doğru filtrelemeden geçmezse emilen toz ve kir temizlenmeden yeniden ortama bırakılır.

7. Hem emiş gücü yüksek, hem filtresi kuvvetli e bir de sessiz elektrikli süpürge olsun.

7. Hem emiş gücü yüksek, hem filtresi kuvvetli e bir de sessiz elektrikli süpürge olsun.

Alacağınız elektronik aletlerin ses seviyesini hayal edebilmeniz açısından görselden faydalanabilirsiniz. Örneğin Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro 2  Akıllı Robot Süpürge'nin gürültü aralığı 71 Dba - 80 Dba arasında.

8. Tüm bunları öğrendikten sonra elektrikli süpürge alırken nelere dikkat etmeliyim sorusunun cevabını kolayca bulacak dereceye geliyorsunuz.

Peki ben neden Xiaomi Mi Handheld 1C Kablosuz Şarjlı Vakum Süpürge seçtim. 

Hepa filtreli ki bu benim için önemli. Kedim olduğu için filtreden tüylerin geçmemesi gerekiyor.

9. Öncelikle emiş gücü 120 AW yani Dyson V8'den yüksek.

Dyson V10 ise 150 Air Watts değerinde emiş gücüne sahip. Yani Xiaomi 1C için Dyson V8 ve Dyson V10 arasında olduğunu söyleyebiliriz.

10. Ağırlık şarjlı süpürgelerde önemli. Dikey süpürgeleri hantallıktan kurtulmak için istiyoruz zaten.

10. Ağırlık şarjlı süpürgelerde önemli. Dikey süpürgeleri hantallıktan kurtulmak için istiyoruz zaten.

Elinizin kavrayışı güvende hissettiriyor. Ağırlığı yaklaşık 1,5 kg. Bu sebeple bilek ağrıları yaşamıyorsunuz. Tüm evi süpürseniz bile elleriniz yorulmuyor. Özellikle kadınlarda görünen eklem ve kemik problemleri nedeniyle ergonomi daha önemli hale geliyor. Hele ki temizlikten siz sorumluysanız hafif ve tutuşunun kolay oluşu büyük avantaj.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Parçalarının güzelliği ve tasarımı ise oldukça fütüristik.

Farklı alanlar için farklı başlıklarının olması kolaylık sağlıyor. Örneğin sert zeminler için olan başlığıyla seramik ver parkelerdeki tüm tozu topluyorsunuz. Özel dokusu sayesinde ne kadar çok toz topladığını sonrasında sildiğinizde çıkan azıcık kirden anlayabilirsiniz.

12. Benim için hassas konu olan kedi tüylerinin iyi bir şekilde temizlenmesi de özel başlığı ve çekim gücü sayesinde çözümlenmiş oldu.

Sert yüzeylerden ve halılardan yukarıda bahsettiğim başlık sayesinde kolayca kurtulabiliyorum. Koltuk ve yataktan ise akar fırça ucuyla hem maytları hem de tüyleri toplayabiliyorum. Alerjik bir tene sahip olduğum için sürekli olan kaşıntıların bu başlık sayesinde azaldı.

13. Portatif olması sebebiyle araç temizliğinde de sıkça kullanıyorum.

13. Portatif olması sebebiyle araç temizliğinde de sıkça kullanıyorum.

Şarjı 30 dk'da 160 m2 eve yetecek şekilde. Üç modu var. Eğer çok ilgi isteyen bir alan olduğunu düşünüyorsam 3 te çalıştırıyorum. Özellikle koltuklarda, halılarda ve yatakta daha iyi sonuç veriyor. Şarjını doldurup arabaya götürürseniz her bir karesini rahatlıkla temizlersiniz. Koltuk aralarını tertemiz yapıyor. Yaşasın hijyenik arabalar!

14. Duvara monte edilebilmek dikey süpürgelerin sevilen özelliklerinden.

14. Duvara monte edilebilmek dikey süpürgelerin sevilen özelliklerinden.

Düğmeler ve kablolar için eğilmeniz ve efor harcamanıza gerek kalmıyor. Dyson  kendi modelleri için duvara monte etmeden ayaklı dikey süpürge  istasyonu çıkarmış. Duvarı delmek istemeyen için avantajlı olabilir. Yakında universal modelleri de çıkacaktır. 

Xiaomi 1C Handheld Dikey Süpürge'de duvara mont edilip kolayca takıp çıkmasıyla gönülleri fethediyor bence. Ben mutfağa monte ettim. Böylece en çok bir şeyler döktüğüm bu alanı zahmetsizce temizleyebiliyorum.

15. Haznenin temizliği ise çok kolay.

15. Haznenin temizliği ise çok kolay.

Alttaki kapağı açıp tüm tozların ve tüylerin çöpe düşmesini izlemek aşırı tatmin edici. Her seferinde nasıl bu kadar toz çıkıyor diye kendinize soracaksınız. 

İç parçaları yıkanabiliyor bu arada. Ben bir yıldır kullanıyorum sadece bir kere yıkadım. O da bahar temizliği esnasında. Performansına bir tık etki ediyor bu tür temizlikler. Düzenli yapmak lazım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 1C dışında Xiomi'nin birkaç dikey süpürge modeli daha var.

16. 1C dışında Xiomi'nin birkaç dikey süpürge modeli daha var.

Yavaşça Xiaomi aşığı olmaya başladığım için süpürgemi aldıktan sonra yeni çıkan modelleri de incelemeye devam ettim. Xiaomi Dreame Xr (v10r) modeli de canavar gibi. Diğer modelleri de buradan inceleyebilirsiniz. Artık hangi özelliklere dikkat edeceğinizi biliyorsunuz.

**Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.**

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?