Görüş Bildir
Haberler
Ekrem Dumanlı İstifa Etti

Ekrem Dumanlı İstifa Etti

Ulaş
05.10.2015 - 20:48 Son Güncelleme: 06.10.2015 - 09:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'tehdit' suçlarından soruşturma açılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, ‘basına ve şahsına uygulanan hukuksuz baskılar’ nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ekrem Dumanlı'dan kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; 'Son dönemde basına ve şahsıma uygulanan hukuksuz baskılar nedeniyle Genel Yayın Yönetmenliği görevimi yapamadığımı görüyorum.

2001'den beri hizmet vermeye gayret ettiğim Zaman Gazetesi'ne yeterince ve verimli şekilde katkı sağlayamadığımı, sağlığımın da artık buna el vermediğini düşünüyorum. Bu nedenle elimden geldiğince ve samimiyetle sürdürmeye gayret ettiğim genel yayın yönetmenliği görevimden istifa ediyorum.

Özgür düşüncenin kalesi olan gazeteme ve bu gazetede görev yapan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onca sene içerisinde verdikleri eşsiz destekten dolayı okurlarımıza minnettarlığımı arz ederim.

Hakaret soruşturması

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı hakkında 1 Eylül'de Kanaltürk televizyonundaki açıklamalarından dolayı 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve 'tehdit' suçlarından resen soruşturma başlattı. Dumanlı'nın soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifadeye çağrılacağı öğrenildi.

Ekrem Dumanlı, programda 12 Eylül darbe dönemini anlattığını ancak bazı çevrelerin sözlerini hakaret ve tehdit diye çarpıttığını savunmuştu.

Geçen Aralık ayında medya ve emniyette Fethullah Gülen Cemaati'ne yönelik operasyon kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dahil dört kişi 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla tutuklanırken, gözaltına alınan Ekrem Dumanlı serbest bırakılmıştı.

Genel yayın yönetmenliğine Bilici getirildi

Genel yayın yönetmenliğine Bilici getirildi

Zaman Gazetesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Malum olduğu üzere Ekrem Dumanlı, Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etmiştir. Sayın Dumanlı'ya 14 yıllık emeğinden dolayı teşekkür ederiz. Okurlarımızla da paylaşmak isteriz ki, Dumanlı yazılarına gazetemizde devam edecektir. 

Ekrem Dumanlı'dan boşalan Genel Yayın Yönetmenliği görevine Sayın Abdülhamit Bilici getirilmiştir. Kendisi kurumumuzda çok önemli görevler üstlenmiştir. Bu görevi de layıkıyla yapacağına kuşku yoktur. Kendisine başarılar dileriz.

  • CHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0