Görüş Bildir
Haberler
Ekranlarda Gördüğünüz Karakterlerin Kitaplardaki Betimlemelerini Görünce Çok Şaşıracaksınız!

etiket Ekranlarda Gördüğünüz Karakterlerin Kitaplardaki Betimlemelerini Görünce Çok Şaşıracaksınız!

Kitap okurken karakterleri kendimiz oluştururuz hayallerimizde. Bu yüzden de kitabını daha önce okuyanlar ekrana yansıtılmış karakterleri pek gerçekçi bulmazlar. 

İşte o kitapseverlere hak vermemize sebep ve resmen hayaller/hayatlar capslerine konu olacak 12 ünlü karakter:

Kaynak: https://9gag.com/gag/aKV0edW?ref=fbp
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Frodo Baggins

1. Frodo Baggins

Yüzüklerin Efendisi kitabında Frodo karakteri aslında iri yarı, al yanaklı, herkesten uzun, sarı saçlı, çenesi gamzeli ve açık renkli gözlü olarak betimleniyor.

2. Ellis Boyd Redding

2. Ellis Boyd Redding

Eğer kitabına tam uyumlu bir şekilde uyarlanmış olsaydı Morgan Freeman’ın canlandırdığı Red karakterini, kırmızı saçları, beyaz teni, çilleri ve mavi gözleriyle bir İrlandalı olarak görecektik.

Hatta filmde Morgan Freeman, İrlandalı olduğunu ve daha önce hiç böyle bir İrlandalıya rastlamadığını alaycı bir dille anlatarak kitaba gönderme yapmaktadır.

3. Natasha Rostova

3. Natasha Rostova

Ekranlarda Lily James'in canlandırdığı Savaş ve Barış'ın Natasha Rostova'sı kitabın sayfalarında kara gözlü, büyük ağızlı ve simsiyah kıvırcık saçlı bir kadın olarak tanımlanıyor.

4. Kont Aleksey Kirilloviç Vronski

4. Kont Aleksey Kirilloviç Vronski

Anna Karenina’nın aşkı Kont Aleksey Kirilloviç Vronski uyarlamasında sarışın olarak karşımıza çıkıyor. Fakat aslında kitapta iri yarı ve kısa siyah saçlı olarak anlatılıyor.

5. Dorian Grey

5. Dorian Grey

Oscar Wilde’ın sonsuz gençlik ve güzellik isteyen karakteri Dorian Grey, her ne kadar esmer olarak karşımıza çıksa da aslında kitapta tam bir Behlül!

Wilde onu masmavi gözleri, altın sarısı saçları ve kırmızı dudaklarıyla betimliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Heathcliff

6. Heathcliff

Wuthering Heights'ın yani Uğultulu Tepeler olarak da bilinen dizinin ana karakteri Heathcliff aslında Emily Bronte'nin romanında Hintlilere çok benzeyecek şekilde koyu tenli bir karakter olarak yaratılmış.

7. Harry Potter

7. Harry Potter

Böyle bir listede Harry olmasa şaşırırdık zaten. Rowling, perdede masmavi gözleriyle görmeye alıştığımız Harry’i hikâyenin en başından en sonuna kadar annesinden miras kaldığını söylediği yemyeşil gözleriyle betimliyor.

8. Jane Eyre

8. Jane Eyre

Charlotte Bronte'nin yetim kızı Jane Eyre kitapta, koyu kestane rengi saçları ve gözleriyle tasvir ediliyor. Ayrıca aşırı solgun benizli tanımlanıyor ve kulakları da elfe benzetiliyor.

9. Woland

9. Woland

İşte tamamen anlatılandan farklı bir karakter daha. Usta ile Margarita’nın Woland’ı. Bulgakov romanında karakterin düz siyah saçlı, yamuk ağızlı olduğunu aktarıyor ve sağ gözünü siyah sol gözünü ise yeşil olarak betimliyor.

10. Dolores Jane Umbridge

10. Dolores Jane Umbridge

Harry'nin baş düşmanlarından ve gelmiş geçmiş en gıcık karakterlerden biri olan Dolores Jane Umbridge de aslında bir kurbağayı andırıyor. Kitapta saçında her zaman koca bir sineğe benzeyen fiyonkla dolaşan, geniş ve sarkık bir yüzü olan, kısa boyunlu, pörtlek gözlü, geniş ağızlı ve kısa kıvırcık saçlı biri olarak anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sherlock Holmes

11. Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle kitabında Sherlock'u gaga burunlu, kare ve çıkık çeneli olarak tasvir ediyor.

12. Randle Patrick McMurphy

12. Randle Patrick McMurphy

Özgün adı One Flew Over the Cuckoo’s Nest olan Guguk Kuşu filminin unutulmaz karakteridir Randle Patrick McMurphy. Jack Nicholson sinema tarihinin en iyi performanslarından birini sergilemiş ve bu performansla en iyi erkek oyuncu oscarını kazanmıştır.

Fakat aslında Ken Kesey, romanında Nicholson’ın canlandırdığı bu karakteri kızıl, dağınık, kıvırcık ve uzun saçlarıyla ve de burnuyla yanağından geçen bir yara iziyle betimlemiştir.

Ama hiç şüphesiz Nicholson romandaki tasviriyle oynasa yine de mükemmel bir performans sergilerdi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
350
196
138
97
91
90
73
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alper arslan

siz benzetmeleri yaparken, flash tvnin yaşlandırma tekniğini mi kullandınız?

Hilal Can

Çalıkuşu dizisinde Kamran karakterini bildiğin esmer, simsiyah saçları ve gözleri olan Burak Özçivit oynuyordu ama kitapta Feride Kamran'a sarı çiyan diyordu... Devamını Gör

Aşk-ı Memnu'da Bihter esmer, uzun boylu balık etli bir kadın, Nihal zayıf, sarışın, ergen bir kız, Beşir siyahi, hadım, küçük bir çocuk olarak yer alıyordu. ... Devamını Gör