Görüş Bildir
Haberler
Ekonomi ve Finansı En Anlaşılır Haliyle Takip Edebileceğiniz 10 Faydalı Web Sitesi

Ekonomi ve Finansı En Anlaşılır Haliyle Takip Edebileceğiniz 10 Faydalı Web Sitesi

Ekonomi ve finans hayatın değişmez parçası. Ülkenin yoğun ve karmaşık ekonomik gündemi düşünüldüğündeyse, her şeye yetişebilmek hepimiz için fazlasıyla zor olabiliyor. Beyaz yakalıların en çok hangi web sitelerinden ekonomi ve finans haberlerini takip ettiklerini sizin için araştırdık. 👇

1. Dünya Gazetesi

1. Dünya Gazetesi

Türkiye’nin en eski ekonomi gazetelerinden biridir ve ekonomiye dair farkındalığı olanların en sık takip ettiği mecraların başında gelir. 

Dünya Gazetesi’nin web sitesinin en ilginç özelliği, çoğu siteye göre logoyu sağdan kullanmasıdır. En çok ihtiyaç duyulan borsa, döviz ve altın bilgisi logonun hemen solunda verilir ve kolayca göze çarpar. Gazete 100’den fazla köşe yazarına sahip. 

Web sitesi

Facebook 

Twitter

2. BloombergHT

2. BloombergHT

TV’den aldığı güçle başarılı bir ekonomi sayfası sunan BloombergHT takip edilen siteler arasında ikinci sırada. Genel itibariyle makroekonomik göstergelerin dışında, yoğunluklu finansal piyasa verileri üzerine odaklanır; uzman yorumlarına yer veren TV programlarını sunar. Başta borsayla ilgilenenler olmak üzere birçok yatırımcının ve yatırımcı kuruluşun takip ettiği ekonomi portallarından birisidir. 

Web sitesi

Facebook 

Twitter

3. NTV Para

3. NTV Para

NTV’nin desteklediği NTV Para sayfası listemizde üçüncü sırada. Haber sitesi olan NTV Para’da diğer sitelerden farklı olarak yazarlar bölümü yer almaz. NTV Para, piyasa verileri, TV yayınları ve dolu içeriğiyle ön plana çıkar. 

Ayrıca Türkiye’nin önemli iktisatçılarından Mahfi Eğilmez’in yorum ve görüşlerinin yer alması da siteye olan ilgiyi epey arttırıyor. 

Web sitesi

Facebook

Twitter

4. Milliyet Uzmanpara

4. Milliyet Uzmanpara

Türkiye’nin en çok takip edilen haber sitelerinden biri kuşkusuz Milliyet. Milliyet'in ekonomi sayfası olan Uzmanpara ise son dönemde beyaz yakalıların takip ettiği ekonomi sayfaları arasındaki yerini aldı. “Paranın uzmanları cevaplıyor” sloganıyla yayın yapan Uzmanpara'da haberler, veriler ve yazarların yanı sıra

soru cevap bölümü de bulabilirsiniz.

Web sitesi

Facebook

Twitter

5. Hürriyet Bigpara

5. Hürriyet Bigpara

Türkiye’nin ilk ekonomi portallarından biri olan Bigpara, yine çok takip edilen haber portalı Hürriyet tarafından bir süre önce önce satın alındı ve bu mecranın ekonomi bölümü haline geldi. Başlangıç aşamasında ağırlıklı olarak para piyasaları ve borsa üzerine içerik üreten Bigpara, şimdilerde ekonomi alanındaki tüm konulara yer vermekte.   

Web sitesi

Facebook 

Twitter

6. Mynet Finans

6. Mynet Finans

Türkiye'nin en büyük internet platformlarından birisi de Mynet'tir elbette. Kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu internet hizmetlerini kolay, etkin ve eğlenceli

şekilde gerçekleştirebilecekleri interaktif bir platform olan Mynet, bunun için

20'dan fazla servis sunuyor ve Mynet Finans da bunlardan birisi. Güncel borsa akışı, ekonomik veriler ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Web sitesi

Facebook

Twitter

7. Borsa Gündem

7. Borsa Gündem

Borsa ve finansal verilere ilgi duyanların takip ettiği ekonomi sitesi. Finansal veriler alanında uzmanlaşmış kadroları ve takipçileri ile yoğun ziyaret alan önemli ekonomi sitelerinden birisidir. 

Web sitesi

Facebook

8. Foreks

8. Foreks

Foreks firmasının haber sitesidir ve pek çok önemli web sitesine ekonomik veri altyapısını burası sağlar. Güncel piyasa verileri, KAP haberleri ve ekonomik analizlerin yer aldığı site özellikle analiz sevenlerin ziyaret ettiği bir sayfa. Aynı zamanda ödüllü sanal portföy yarışmaları düzenliyor. 

Web sitesi

Facebook

Twitter

9. Ekomonitör

9. Ekomonitör

Kendisi yeni ekonomi sitelerimizden biri. Özellikle yeni medya alışkanlıklarından kısa video konusu üzerinde duran site, haftanın belirli günlerinde 1 dakikada ekonomi videoları sunuyor. Bunun yanında ABD, Çin ve Avrupa gibi dünya ekonomisindeki önemli aktörlerin haberlerinin yer aldığı Monitör bölümleri diğer sitelerden farklılaşıyor. 

Web sitesi

Facebook

Twitter

10. Para Analiz

10. Para Analiz

Ekonomi çevrelerince tanınmış önemli ekonomistlerin kuruculuğunu ve yazarlığını yaptığı para analiz ise, daha çok eleştirel yaklaşımı ile farklılaşmakta. Bu nedenle de ekonomiye eleştirel bir gözle bakmak isteyenlerin takip ettiği güzel bir mecradır. 

Web sitesi

Facebook

Twitter

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
16
4
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Finans Fear

Finans Fear insanların anlayarak okuyarak doğru kararlar vermesi için çok sayıda analizlerin ve eğitimlerin olduğu ayrıca Twitter alanı ile tüm önemli ekonom... Devamını Gör

Esra Özer

https://fxprive.com/

Deniz Çakmak

liste güzel ama yetersiz. Gelişime açık olan ekonomi sitelerine de yer vermeli. https://guvenlipara.com listeye göz kırpar.