Görüş Bildir
Haberler
Eğit-Donat Birliği: El Nusra ile Savaşmayacağız

Eğit-Donat Birliği: El Nusra ile Savaşmayacağız

ATKN
06.08.2015 - 11:05

ABD'nin Türkiye'de eğitip donatarak Suriye'ye gönderdiği Eğit-Donat birliği, El Kaide'nin Suriye'deki kolu El Nusra Cephesi'yle savaşmayacaklarını duyurdu. Pentagon ise Nusra Cephesi'nin El-Kaide'nin terörist amaçlarını paylaştığını vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğit-Donat programı kapsamının ilk mezunları Suriye'ye geçtikten kısa bir süre sonra El Nusra Cephesi'nin hedefi olmuştu. Önceki gün bir 30. Tümen adına yapılan açıklamada, 'El Nusra Cephesi'yle savaşmadık ve savaşmayacağız' denildi. Kilis'ten yola çıkmalarının ikinci haftasında El Nusra Cephesi'nin saldırılarına maruz kalan grubun 54 militanının 5'i ölmüş, 31'i kaçırılmıştı.

Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, AA muhabirinin, eğit donat programına katılmış Yeni Suriyeli Güçler'in Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'in yerine Nusra Cephesi'ne karşı savaşıp savaşmadığına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Yeni Suriyeli Güçler'in 31 Temmuz sabahında Nusra Cephesi üyesi olduklarına inandığı yaklaşık 50 kişinin saldırısına uğradığını hatırlatan Smith, koalisyon güçlerinin 5 hava hücumuyla desteklenen söz konusu Suriyeli güçlerin saldırıyı başarıyla püskürttüğünü dile getirdi.

'Nusca Cephesi El-Kaide'nin terörist amaçlarını ve ajandasını paylaşıyor'

Smith, Suriyeli ılımlı muhalif güçlerin saldırıların hedefi haline gelmeyi sürdürdüğü bilgisini vererek, şunları kaydetti: 'Nusra Cephesi, El-Kaide bağlantılı olduğunu açıkça deklare etti. Nusra Cephesi, Suriye halkının değil, El-Kaide'nin terörist amaçlarını ve ajandasını paylaşıyor. Nusra Cephesi'nin yanı sıra IŞİD ve bölgedeki diğer terörist grupların yaydığı tehditle mücadele konusunda bölgedeki partnerlerimizle çalışma taahhüdünde bulunmayı sürdürüyoruz.'

Çavuşoğlu: 'Eğit-Donat tek başına yetersiz'

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, El Nusra örgütünün ilk eğit-donat birliğini kaçırmasıyla ilgili eğit-donatın önemli olduğunu ancak tek başına yetersiz olacağını, arazideki sorunu, gerek IŞİD ile mücadelede gerekse Suriye yönetimine karşı verilen mücadelede yetersiz kalacağını söylediklerini belirtti.

Bakan, 'Biz şu anda ABD ile beraber Suriye'deki ılımlı muhalifleri eğitiyoruz ve donatıyoruz. DAEŞ ile mücadelemize de çok kısa süre içinde başlayacağız. Bunu takiben DAEŞ ile mücadelede ılımlı muhalifler için zemin daha güvenli hale gelecek' dedi. Çavuşoğlu, 'DAEŞ'ten kazanılan yerlerin ister istemez doğal güvenli bölge haline geleceğini ve bu bölgede ılımlı muhaliflerin yer bulacağını' söyledi.

El Nusra o görüntüleri yayınladı

Diğer bir yandan El Nusra, ABD'nin Türkiye'de eğitip donatarak Suriye'ye gönderdiği 30. Bölük’ten grup üyelerinin görüntüleri yayınladı.

DHA, AA, Sputnik Türkiye ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0