Görüş Bildir
Haberler
Aylan'dan Sonra 70'ten Fazla Çocuk, Ege Denizi'nde Can Verdi

Aylan'dan Sonra 70'ten Fazla Çocuk, Ege Denizi'nde Can Verdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göçmenlerin Ege sularındaki dram dolu yolculukları sürüyor. Çocukları Kurtarın Vakfı’na (Save the Children) göre Aylan Kurdi’nin hafızalara kazınan kaybından bu yana 70’ten fazla çocuk Yunanistan’a ulaşmaya çalışırken hayatını kaybetti. Vakıf, kışın gelmesiyle bu sayının çok daha fazla artacağından endişe ediyor.

Aylan Kurdi'nin sahile vuran cansız bedenini gösteren fotoğraflar, dünyayı ayağa kaldırarak dikkatleri sığınmacıların dramına çevirmişti. Ancak Aylan'ın ölümünden önce olduğu gibi sonrasında da çok sayıda çocuk umuda yolculukta hayatını kaybetti.

'Save the Children' adlı uluslararası yardım kuruluşu Aylan'ın ölümünden bu yana Türkiye'den Yunanistan'a gitmeye çalışırken 70'den fazla çocuğun daha soğuk sularda yaşamını yitirdiğini açıkladı.

3 yaşındaki mini Aylan'ın cansız bedeni Bodrum'da kıyıya vurmuştu

Son olarak Türkiye'den Yunanistan'a şişme botlarla ulaşmaya çalışan sığınmacılardan en az 25 kişinin daha boğularak hayatını kaybettiği bildirildi. Ölenlerin 9'unun çocuk olduğu belirtiliyor.

100'den fazla kayıp var

Kurtarılanlar 100'den fazla yakınlarının ise kayıp olduğunu söylüyor. 3'ünün durumu ağır olmak üzere toplam 18 çocuk da hastanelerde tedavi altına alındı. En az 261 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Türkiye sularında hayatını kaybeden 4 çocuk tek tabuta kondu. / DHA

'Çocuk ölümleri devam edecek'

Örgütün açıkladığı rapora göre, mevcut koşullar değişmezse Ege Denizi’nde tehlikelerle dolu yolculukta ölen sığınmacı çocuklarının sayısı hızla artmaya devam edecek. 

Yunan adası Lesbos’da görevli Save the Children üyesi Kate O’Sullivan, “Bebeklerin ve çocukların küçük bedenlerinin sahile ve plajlara vurması bir felaket. Türkiye ve Yunanistan arasındaki mesafe kısa olsa da, sular kışın gelmesiyle giderek daha tehlikeli hale geliyor. Bu nedensiz ölüm olaylarını daha sık göreceğiz” dedi.

Örgüt, boğulmaktan kurtulan çocukların da genelde deniz yolculuğunda hastalandığına ve gerekli şartlara sahip olmayan kamplarda ciddi hastalık riskleriyle karşı karşıya kaldığına da dikkat çekti.

Zorlu şartlara rağmen özellikle Suriye, Irak ve Afganistan’daki savaşlardan kaçarak Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışanların sayısı hızla artıyor. Geçen yıldan bu yana Yunanistan’a geçenlerin sayısı 1.370 kat arttı. Ocak ve Ekim aylarında Yunanistan’a ulaşan sığınmacıların sayısı 500 bini aştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13.5 milyon kişinin korunmaya ihtiyacı var

Birleşmiş Milletler ise, Suriye'de yaklaşık 13.5 milyon kişinin yardımla korunmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

BM İnsani Yardımlar Koordinatörü Stephen O'Brien savaş ve şiddetten kaçanların derme çatma tekne ve botlarla Avrupa'ya ulaşabilmek için her şeyini riske etmeye hazır olduklarını vurguladı.

Bu yılın başından beri Avrupa'ya Akdeniz üzerinden 700 binden fazla sığınmacının gittiği, bunların büyük çoğunluğunun Suriyeli oldukları belirtiliyor.

Euronews, DHA ve Denizhaber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
6
3
3
2
2
1