Görüş Bildir
Haberler
Efsane Orta Koridor Oyuncusu Scarra Röportajı

Efsane Orta Koridor Oyuncusu Scarra Röportajı

Onedio Medya
07.02.2014 - 17:19

Efsane Orta Koridor Oyuncusu Scarra Röportajı

O sempatik bir adam, o bir orta koridorun korkulu rüyası, o bir tonton, o bir Katarina hatta Master Yi, o bir pro LoL oyuncusu, o bir Scarra!

Team Dignitas'ın çok sevilen ve bir o kadar da başarılı orta koridor AP Taşıyıcı oyuncusu Scarra'nın LCS 2014 serisi öncesi yaptığı kısa bir röportajı sizlere çevirdik. Röportaj Team Dignitas'ın kendi sitesinden alınmıştır ve Tristam Mizak tarafından yapılmıştır.

4. Sezon ile yeni şampiyon tercihleri ufukta göründü. Özellikle sezon 3’te seçilmesine ihtimal vermediğimiz şampiyonlar bu sezon seçilir oldu. Bunlardan birisi de Ziggs. Neden Ziggs böyle büyük bir patlama yaptı?

Scarra Ziggs sezon 3’ün sonunda bazı buff’lar almadan evvel yani ilk çıktığında da çok kuvvetli bir şampiyondu. Assassin şampiyonlara gelen toplu nerf katliamından sonra, insanlar orta sırada creep dalgası temizleyebilen, aşırı kuvvetli 'kite' potensiyeli olan, koridorda tutunma, hasar ve alan kontrolü açısından güvenilir Ziggs’i tercih etti. Hepsinin ötesinde koridor fazında verdiği hasar gülünç (pozitif anlamda), özellikle bu koridor fazında pasifi ile verdiği hasar çılgın.

Yeteneklerinin menzili sayesinde karşı oyun tutturulması (counter) zor bir şampiyon. Bu durum karşı takımı saldırmak için zor duruma düşürürken, Ziggs’in yararına oluyor. Genel olarak şu sıralar kendisi süper güçlü bir şampiyon ve dengelenmesi için bir nerf dizisi gelirse şaşırmayacağım.

Büyük diğer bir değişiklik ise orta sırada görülür şekilde assassin şampiyonların azalması, özellikle Zed’e pek rastlamıyoruz (tamamen seçilmiyor olmasa da). Neden orta sırada assassin’lerin gözden düştüğünü görüyoruz?

Scarra Assassin’ler metadan kaybolmadılar sadece belirli suikastçılar belirli nerf’ler yediler ve gözden düştüler. Suikastçılar halen mevcut kurulumda faydalılar ve Zed’in küllerinden tekrar doğarak daha güçlü şekilde dönmesi beni şaşırtmayacak (Nurettin: Gambit Gaming vs Fnatic maçında Alex Ich’in Zed ile nasıl şiir yazdığını hepimiz gördük). Bu pro oyuncuların nelerle oynamaktan hoşlandığına göre değişecek bir durum ve bence suikastçıların döndüğünü göreceğiz. Bana kalırsa herhangi bir şampiyon orta koridorda iyi iş yapabilir tabii onunla yeteri kadar iyi oynayabiliyorsanız.

Öyleyse; orta koridor ve Riven. Destekliyor musun yoksa hayır mı?

Scarra Orta koridorda Riven’i seviyorum tabii eğer tanrısal seviyede iyi Riven oynuyorsanız. Riven mekanikleriniz aşırı derecede nokta atışı üzerine olmalı. Eğer takım savaşlarında patlarsanız, kötü pozisyon alırsanız ya da yeteneklerinin animasyonunu zamanında durdurmazsanız (animation cancel, Q yeteneği için diyor) oldukça başarısız bir şampiyon olarak kalır. Şahsen onunla çok oynamıyorum ama Pobelter, Hai ya da Bjergsen gibi oyuncular onu seçse şaşırmam.

Senin hakkında geçen seneki ortak eleştirilerden biri diğer aynı pozisyonda oynayan rakiplerine göre daha az bir orta koridor şampiyon yelpazesine sahip olduğundu. Dördüncü sezonda bunun değiştiğini görecek miyiz?

Scarra Bununla ilgili çok fazla detaya inmemekle beraber: Evet, göreceksiniz.

Kuzey Amerika elemelerinden üç takım sağ çıktı –Velocity ve Evil Geniuses da buna dahil-. Bunların üçü içinde Spring Split’te ilk beş için bu üçlüden hangisi sizin için en büyük rakip olacaktır?

Scarra Bence üç takımın da herhangi bir yere gitme ihtimali var. Birçok takım için gerçekten sezon sonuçlarının ne olabileceğine dair hiçbir fikrim yok. Sadece kıyı takımlarının geçen seneye göre daha başarılı olacağını tahmin ediyorum. Shipthur kapalı sezonda zamanının büyük çoğunluğunu idman yaparak harcadı. Ayrıca Wizzfujin büyük ihtimalle geçen sene kullandıkları Zion ile ayrı ayrı koridorları iterek ya bütün oyunları kazanma ya da kaybetme stratejilerini değiştireceklerdir.

Dördüncü sezonun en büyük değişikliklerinden biri de Coke Zero Challenger Ligi’nin duyurulması oldu. Sponsorlu Challenger liginin Kuzey Amerika amatör ve yarı profesyonel oyuncuları üzerinde ne kadar etkisi olur diye düşünüyorsun?

Scarra Bence Coke Zero ligi daha iyi bir amatör zeminin oluşmasında büyük katkıda bulunacak. Güçlü bir amatör yapılanma demek daha fazla yeni oyuncunun pratik yapmasına ve yetenekli oyuncular için gerekli rekabet ortamını sağlayacak. Bana kalırsa Riot’un Challenger ligini başlatması çok düşünceli ve League of Legends’i nasıl daha genele yaymak istediklerinin göstergesi.

Bütün Challenger takımları arasında şu an senin favorin hangisi?

Scarra Şu an için LMQ.

Spring Split’e baktığımızda, takımınız kargaşalı bir dönemden geçiyor, Cruzer ve Kiwi desteğe geçiyor. Takım olan sizlerin karşılaştığı en büyük zorluk ne oldu?

Scarra: En büyük sorunumuz LCS’ye kadar her bir kişiyi takıma alıştırmak oldu. Bu zaman isteyen bir süreç. Biz takım sinerjisini oluşturmak ve LCS başlangıcına kadar bunu takıma yansıtmak için sürekli uğraşıyoruz.

Röportajı bu Bahar hangi takımla en çok karşılaşmak istediğiniz sorusuyla bitirelim.

Scarra Gerçekten herhangi bir takımla oynamak için can atıyorum. LCS başlayana kadar gün sayıyorum.

Ve... LCS Kuzey Amerika elemelerinin ilk ayağında gülen taraf Team Dignitas oldu. CLG'ye karşı oynadıkları müthiş maçta daha birinci seviyede yani oyunun başında, böyle önemli bir turnuvada girilmesi çok zor bir riski başararak Ejderha'yı katlettiler. Öbür taraftan turnuvanın Avrupa ayağına bakarsak iddialı takımlardan Gambit Gaming ve onların da diğer efsane orta koridor oyuncusu Alex Ich'in ileride Scarra ile karşılaşması ihtimal var gibi görünüyor çünkü iki takım da formunda. Team Dignitas'ın olağanüstü Ejderha katliamı için videoya bakabilirsiniz.

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/36489-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın