Görüş Bildir
Haberler
Ece Benligiray Yazio: Yaz Aylarında Bu 5 Besini Tüketirken Dikkatli Olun!

etiket Ece Benligiray Yazio: Yaz Aylarında Bu 5 Besini Tüketirken Dikkatli Olun!

Ece Benligiray
04.06.2021 - 09:00 Son Güncelleme: 17.06.2021 - 15:19

Kilo problemlerinden bahsederken BİRİNCİL BESİNLERİN ETKİSİNİ anlatmaya devam edeceğim. Ancak yaz güneşi kendini göstermeye başlarken hatalı olabilecek GIDA seçimleri konusunda da bilgi sahibi olmak lazım.

Normal koşullarda ve doğal ortamında insan bedeninin adaptasyon becerisi muazzam. Yani sıcak havalarda damarlar genişleyip gözenekler açılırken soğuk havalarda yağ depolamayı artırarak dış etkenlere karşı koruyucu bir mekanizma geliştiriyor. Bu yüzden kış aylarında birazcık daha yağlı oluyoruz.

Yaza girerken bu yağlardan kurtulmak ve bizi hafif ve serin tutan gıdalarla beslenme seçimi biraz irade ve doğru bilgi gerektiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lafı uzatmadan YAZ AYLARINDA TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 BESİN neymiş bakalım:

Lafı uzatmadan YAZ AYLARINDA TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 BESİN neymiş bakalım:

1 – Kızartmalar

Sebzelerin içindeki mikro besinlerin çoğu ısı etkisi ile işlevini kaybediyor. Özellikle çiğ olarak da tüketilebilen (biber gibi) gıdaları pişirmeden tüketmek her zaman daha faydalı (Burada domatesi ayırmak lazım sadece). Hele ki kızartıldığında ilave olan tuz ve hatta yanmış yağın olumsuz etkileri ile besin olarak aldığımız gıdayı zehre dönüştürebiliyoruz. Özellikle yaz aylarında, hafiflemeye/serinlemeye ihtiyaç duyan, enerjisini harekete yönlendirmeye çalışan bedeniniz için sindirimi zor gıdalar zulüm etkisi yaratıyor. 

2 – Gazlı içecekler

Bize sunulma şekilleri ferahlatmak olsa da. Gazlı içecekler tüketildikten hemen sonra yeniden susamaya neden olur. İçerdiği şeker insülini yükseltirken acıkma duygusunu da tetikler. Sözü uzatmaya gerek yok. Susuzluğu gidermenin en güzel yolu su içmek.

3 – Kafein

Üst sınır olan 400 mg kafein alımını aşmanız, yaz aylarında kalp ritminiz üzerinde daha hızlı bir şekilde olumsuz etki yaratabilir. Soğuk ve buzlu kahveler yazın cazip gelse de kontrollü tüketip fazlasından uzak durmakta fayda var. (Bir fincan kahvenin yaklaşık 95 mg kafein içerdiğini de belirtmek gerekiyor sanırım.)

4 – Karbonhidratlar

Evet, aşırı karbonhidrat tüketimi kışın da faydalı bir şey değil. Ama yaz aylarında zararı iki katına çıkıyor. Çünkü beden kış aylarında depoladığı yağlardan kurtulma çabası içindeyken yakamadığı kalorilerle onu yormaya devam ediyorsunuz. Eminim bunu yapmak istemezsiniz.

5 – Mayonez

Yaz aylarında dikkatli tüketilmesi gereken gıdalardan biri de mayonez. Hem yoğun yağ içeriği hem de hatalı saklama koşullarından dolayı gıda zehirlenmelerine en hızlı yol açan gıdalardan biri olduğunu şişeyi elinize her aldığınızda hatırlamak lazım.

Yaz meyveleri, yaz sebzeler, ızgara etler, bol limonlu zeytinyağlı salatalar ve bolca su içmek yaz aylarında bedenimizi beslemek için şahane seçimler her zaman.

Bol hareketli, neşeli, zindeliğiniz zirve yaptığı şahane bir yaz diliyorum.

Instagram

Facebook

Twitter

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın