Görüş Bildir
Haberler
Ebola Aşısında Yüzde 100 Başarı

Ebola Aşısında Yüzde 100 Başarı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 11 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne karşı yürütülen aşı çalışmalarında, ilk kez bir aşının yüzde 100 etkili olduğunu açıkladı.

Örgütün ve Amerikan ilaç firması Merck & Co’nun ortaklaşa yürüttüğü çalışma çerçevesinde aşı hastalığın ilk çıktığı Afrika’daki Gine’de 4 bin kişi üzerinde denendi. Gine Sağlık Bakanı Remy Lama, “Bu haber bizi çok tatmin etti. Biliyorsunuz bu salgınla bir yıldan fazladır mücadele ediyoruz ve deneysel aşıyı denemeyi ilk biz kabul etmiştik.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bilim insanları söz konusu aşının başarısına rağmen alternatif tedavi yöntemleri üzerine çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Doktor Marie Paule Kieny çalışmaların süreceğini söyledi:

“Değişikliklerle birlikte denemelere devam ederek, aynı zamanda genç insanları da içine alarak hemen bütün aşılamayı yapmayı umuyoruz. Gine’de Ebola’yı sıfıra indirmek için Ebola tepki ekibine destek olmaya devam edeceğiz.”

Aşı ilk önce Norveç, İsviçre, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde test edilmişti.

Geçen 12 ayda ise Ebola virüsü bulaşan kişilerle yakın temasta bulunan ve yüksek bulaşma tehdidi altında olan kişilerin aşılandığı kaydediliyor.

Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0