Görüş Bildir
Haberler
Ebeveynlerimizin Çocukken Bizi Zor Durum Uçurumlarına Acımasızca Yuvarladığı 14 An

Ebeveynlerimizin Çocukken Bizi Zor Durum Uçurumlarına Acımasızca Yuvarladığı 14 An

AbSurDMaN
26.08.2015 - 09:52

Böyle olsun istemeseler de söyledikleriyle ve yaptıklarıyla çocukken bizi zor durumlara düşürdüler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Yok teyzesi o daha yemez koyma"

Misafirlikte muhteşem yemekler önünde sıralıyken ve ikinci tabak için heyecanla beklerken duyulan bu söz... Yemekler yerine boğaza dizilen yumruklar...

2. Hoşlandığınız oğlanın/kızın yanındayken ondan hoşlandığınızı ima etmeleri

'Büşra kızım valla evde sürekli seni sayıklıyor bu çocuk hehehe' 'Ooo bizim kızın bahsettiği Berkecan sensin demek mehehe' Yav çocuklarınızı hiç mi sevmiyorsunuz bu azabı ancak düşman yaşatır zalımlar.

3. "Misafirlere bi merhaba de"

Yılların klasik darlaması. Birçoğumuz bu cümle sonrası telef olduk ve telef olmaya devam ediyoruz.

4. Mağazada kıyafet denerken deneme kabinine dalmaları

Tam yeni pantolonu deneyeceksin, altın çıplak, perdeli kabine yapılan 'giydin mi nasıl oldu' cümlesiyle zaaaaart diye yapılan dalış... Bir de kabinin kapısı mağazaya bakıyorsa iyice bittiğin andır.

5. "Evde aynısını yapıyorum yemiyorsun!"

Hayır efendim aynısını yapıyor olsanız dışarıda bunu yemek istemeyiz. Hayret bişey. Bari kimsenin duymayacağı şekilde söyleyin şunu da milletin önünde utanıp sıkılmayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Yavrum bak kardeş, hadi birlikte oynayın"

Ya nerden çıktı şimdi bu çocuk ana, neden beraber oynamaya zorlanıyorum baba, istesem yanına giderdim zaten di mi nasılsa çocuğum cesaret falan had safhada.

7. "Oğlum göster amcanlara pipini"

Daha çok babaların yaptığı bu 'errrkek be errrrrkek evladım var' şovunun çocuklar üzerinde yarattığı tahribat araştırmalıdır. Bu cümleyi duyar duymaz gülerek pipisini sergileyen çocukların da araştırılmasında fayda var.

8. Ve herhangi bir özelliğinizi kullanmamız için darlamaları

'Hadi amcanlarla biraz İngilizce konuş', 'Bak ablalara dün söylediğin şarkıyı söyle çok güzel söylüyodun', 'Hadi iki gitar tıngırdat bak dayınlar o kadar uzak yoldan geldi' Yapma Volkan yapma nolursun yapma.

9. "Abisi/ablası hadi bilgisayarda oyun aç Ahmet'e"

Ömrümüzü yedin Ahmet, Mehmet, Ayşe, artık her kimsen. Odaya geçip sadece sessizce otur lütfen.

10. "Küçüüük, biraz da kardeş sallansın mı?"

O salıncakta sallanmayı deli gibi istersin; anneniz veya babanız sizin için bunu sallanan çocuktan ister ama bir yandan bunun için utanıp sıkılırsınız. O salıncakta sallanmak başta keyif bile vermez. Vicdan yaparsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Arkadaşınız evdeyken kavga etmeleri

Başına gelen bilir bunun zorluğunu. Arkadaş da fenalardadır bu arada, bizden farklı değildir. 'Ben gideyim en iyisi ya ehe' şeklinde başta ürkek adımlarla sonra topuklarını vura vura kaçar korkudan.

12. Komşu ziyaretindeyken komşunun çocuğuyla baş göz edilme

'Evlendirelim mi sizi he evlendirelim mi sizi? :D'

Gevrek gevrek gülerek yaptıkları bu espriyi bildin di mi, hani utançtan yerin dibine seyahate çıkaran, altında az da olsa ciddilik payı olan bu şakayı? Bildin bildin.

13. Sokakta oynarken akşam olmadan çağrılmak

1-2 çağrılmaya 'tamaaaam!' diye karşılık verirsin, üçüncüsünde hiddetli biçimde çağrılırsın ki arkadaşların yanındaymış falan anne babanın umrunda olmaz. Bu sefer 'tamam ya of' diyerek evin yolunu tutarsın.

14. "Ama bak abi/abla kızıyor di mi abisi/ablası?"

Özellikle toplu taşıma araçlarında çocuk susturma yöntemidir bu cümle. Çocuklarını elin adamıyla kadınıyla muhatap ederler ki zor duruma düşüp sussunlar. Güzel taktik aslında ama sorulan kişiden 'yoo :d' şeklinde cevaplar da gelebiliyor artık bu devirde. Mesela ben veriyorum 😁

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
1
1
0
0