Görüş Bildir
Haberler
EBA Nedir ve Nasıl Kullanılır? EBA Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır? EBA Canlı Ders Uygulaması Nasıl İndirilir ve Kullanılır?

EBA Nedir ve Nasıl Kullanılır? EBA Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır? EBA Canlı Ders Uygulaması Nasıl İndirilir ve Kullanılır?

Dilan Aydemir
27.04.2020 - 18:30

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fatih Projesi kapsamında geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) çevrimiçi sosyal eğitim platformu olarak kullanılmaktadır. Korona virüs (COVID-19) salgını önlemleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitim sürecinde de başta öğrenciler olmak üzere, öğretmen ve velilerin de faydalanabildiği Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile eğitimdeki birçok içeriğe ulaşmak mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğitim Bilişim Ağı(EBA) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. EBA’ya eba.gov.tr adresinin dışında iOS ve Android için geliştirilen mobil uygulamalarına App Store ve Google Play üzerinden erişilebilir. Türkiye'deki tüm öğrenci ve öğretmenlerin elektronik ortamda ders içeriklerine ulaşmasını sağlamak için 2012 yılında geliştirilen EBA’nın amacı okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitimle uyumlu hale getirilmesini sağlamaktır. EBA öğrencilerin seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru içerikler sunmak için geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA'ya Nasıl Giriş Yapılır?

EBA'ya Nasıl Giriş Yapılır?

EBA'ya öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve kendi oluşturacakları şifreleriyle, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabilirler.

Eğitim Bilişim Ağı resmi internet sitesi üzerinden duyurulan yayın akışı ve haftalık ders programına göre dersler TRT EBA TV canlı yayını üzerinden naklen aktarılıyor. EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise seçenekleriyle öğrenciler kendi seviyelerine uygun dersleri izleyebiliyorlar. Veliler ve öğrenciler yayın akışına eba.gov.tr ana sayfasından ve TRT internet sitesinden günlük ve haftalık olarak ulaşabiliyorlar. Ayrıyeten her akşam yayın sonlandıktan sonra, sabah yayın başlayana kadar tekrarı veriliyor.

EBA TV FREKANS BİLGİLERİ

Uydu: TURKSAT

Kanal: Trt Eğitim HD/1/2/3

Frekans: 12083 H 13750

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın