Görüş Bildir
Haberler
Eagles of Death Metal Saldırıdan Sonra İlk Kez Paris'te

Eagles of Death Metal Saldırıdan Sonra İlk Kez Paris'te

Batuhan
17.02.2016 - 10:14 Son Güncelleme: 17.02.2016 - 11:32

Rock grubu Eagles of Death Metal, bu akşam kasımda Bataclan konseriyle başlatacakları Avrupa turnelerini tekrar başlatmak için Paris’te bir konser verdi.

Paris saldırısından yaklaşık üç ay sonra sahneye çıkan grubun solisti Jesse Hughes, enerjik bir kalabalığa “Bonsoir Paris, buna hazırız!” diye haykırdıktan sonra grubun ilk şarkısı başladı.

Grup aslında bu konseri katliamın gerçekleştiği Bataclan’da gerçekleştirmeyi ummuş ancak mekan hala kapalı olduğu için bu hayal gerçekleşemedi. Grubun Paris’teki Olympia sahnesinde verdiği konser de yoğun güvenlik önlemleri alınarak düzenlendi.

Grubun solisti Hughes konserle ilgili şunları söyledi:

“Paris halkı bize karşı her zaman harikaydı ve bu güzel şehre ve insanlarına olan sevgi dolu hislerimiz geçtiğimiz ay boyunca katlanarak arttı. Hayatta kalanların, yaralananların ve sevdiklerini kaybedenlerin hikayelerini dinlemek muazzamdı. Buraya dönüp setimizi tamamlamamak bir ihtimal bile değildi. Kötülerin kazanmasına izin veremezdik. “

Konser öncesinde Fransa basınına açıklamalar yapan Hughes, bireysel silahlanma yanlısı sözleriyle tepki toplamış, herkesin bir silaha sahip olması gerektiğini söylemişti. Konserde ise bu konu gündeme gelmedi.

Kaliforniyalı Eagles of Death Metal’in bir sonraki konseri Münih’te gerçekleşecek, ardından Avrupa turnelerine devam edecekler.

Kültür Servisi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın