Görüş Bildir
Haberler
Düzenli Tükettiğiniz Takdirde Karaciğerinize Bir Bebek Gibi Bakacak 15 Besin

Düzenli Tükettiğiniz Takdirde Karaciğerinize Bir Bebek Gibi Bakacak 15 Besin

Vücut için oldukça değerli olan ve hayati önem taşıyan karaciğeri temiz tutarak daha sağlıklı bir yaşama devam edebilirsiniz. Uzmana danışarak tüketebileceğiniz bazı besinlerle karaciğerinizin temiz ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kaynak: 1, 2, 3

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sarımsak

Evet kötü kokuyor biliyoruz ama sarımsak vücudunuzda birçok şeye fayda sağlayan önemli besinlerden biri. Sarımsağın sadece küçük bir kısmı vücudunuzun toksinleri temizlemesine yardımcı olan karaciğer enzimlerini aktive etme özelliğine sahiptir. Sarımsak ayrıca yüksek miktarda içerdiği allisin ve selenyum ile karaciğer temizliğine yardımcı olan iki doğal bileşiği de içerir.

2. Greyfurt

Canı greyfurt çeken çok fazla insan yoktur sanırız. Acımsı ve ekşimsi tadıyla tüketilmek için pek can alıcı bir meyve olmasa da hem C vitamini hem de antioksidanlarla yüklü olan greyfurt, karaciğerin doğal temizlenme yeteneklerini destekler. Greyfurt tüketmeyi sevmiyorsanız  portakal, misket limonu ve limon gibi turunçgillerden de benzer etkiyi sağlayabilirsiniz.

3. Pancar ve havuç

3. Pancar ve havuç

Her ikisi de bitki flavonoidleri ve beta-karotence son derece yüksektir; pancar ve havuç tüketen kişiler genel karaciğer fonksiyonunu canlandırabilir ve sağlıklı duruşunu destekleyebilir.

4. Yeşilçay

Bu her yerden sürekli çıkan yeşil çaydan bıkmış olabilirsiniz ama bu kadar isminin geçmesi boşuna olmaz sanırız. Bu karaciğeri seven içecek, kateşinler olarak bilinen karaciğer fonksiyonuna yardımcı bitki bazlı antioksidanlarla doludur. Yeşil çay, herhangi bir diyete lezzetli ve sağlıklı bir ektir. Sadece yeşil çayın, faydalar sunduğunu unutmayın. Bazı araştırmalar yeşil çay ekstresinin aslında karaciğer sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini düşündürmektedir. Yeşil çayın faydalarından yararlanabilmek için doğal haliyle tüketmeniz en önemlisi.

5. Yeşil yapraklı sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeleri de zaten genel sağlığınız ve kilo kontrolünüz için bol bol tüketmek en iyisi. Ayrıca karaciğeri temizlemede en güçlü müttefiklerimizden biri olan yapraklı yeşillikler çiğ, pişmiş veya sıvı halde tüketilebilir. Klorofil bakımından son derece yüksek olan yeşillikler, kandan gelen atıkları kaldırarak karaciğer için güçlü bir koruyucu mekanizma oluşturur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Avokado

Vücudun zararlı toksinlerini temizlemek için karaciğere gerekli olan glutatyon üretimine yardımcı oluyor. Superfood olarak nitelendirilen bu besin pahalılığıyla meşhurken evlere girmesi zor bir ürün olsa da uzmana danışarak yerine başka besinler tüketebilir veya uzun zaman aralıklarıyla beslenme listenize ekleyebilirsiniz.

7. Elma

Pektin miktarıyla yüksek olan elma, vücut için toksinleri sindirim sisteminden temizlemek ve salıvermek için gerekli kimyasal bileşenleri tutar. Bu da, temizlik işlemi sırasında karaciğerin toksik yükü tutmasını kolaylaştırır.

8. Zeytinyağı

Zeytin, kenevir ve keten tohumu gibi soğuk preslenmiş organik yağlar, ölçülü kullanıldığında karaciğer için mükemmeldir.

9. Alternatif tahıllar

9. Alternatif tahıllar

Beslenme listeniz buğday, un veya diğer standart tahılları içeriyorsa, değişiklik yapma zamanı. Karaciğeriniz vücudunuzun toksin filtresidir. Kinoa, akdarı ve karabuğday gibi alternatif tahıllar da karaciğerinize yardımcı olurken aynı zamanda kilo vermede de etkili olabilir.

10. Sebzeler

Brokoli ve karnabahar, karaciğerde enzim üretimini destekleyen iyi bir glukozinolat kaynağıdır. Bu doğal enzimler, karsinojenleri ve diğer toksinleri vücuttan temizler ve kanserle ilişkili riskleri önemli ölçüde azaltabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Limon ve misket limonu

Bu narenciye meyveleri, C vitamini açısından yüksek olup, toksik maddelerin vücuda su tarafından emilebilecek maddelere sentezlenmesine yardımcı olur.

12. Ceviz

Amino asit arginini bakımından yüksek olan ceviz karaciğeri amonyaktan arındırmayı destekler. Ceviz, normal karaciğer temizliğini destekleyen glutatyon ve omega-3 yağ asitleri bakımından da zengindir. Tüketirken çokça çiğnemeye dikkat edin.

13. Lahana

Brokoli ve karnabahar gibi lahana da karaciğeri toksinlerden temizlemeye yardımcı olan bir başka besin.

14. Zerdeçal

Superfood'lardan bir diğeri ise zerdeçal. Zerdeçal, karaciğerin en sevdiği baharattır. Zerdeçal, diyet toksinlerini aktif olarak temizleyerek enzimlere ve karaciğer detoksifikasyonunu artırmaya yardımcı olur. Bu altın baharat her çeşit yemekle uyum sağlayabilir.

15. Kuşkonmaz

15. Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, A, C, E, K, folat, kolin ve kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve diyet lifi gibi mineraller için mükemmel bir kaynaktır. Koredeki Jeju Ulusal Üniversitesi'nden bilim adamları, kuşkonmaz ile bir deney yaptı ve düzenli tüketilen kuşkonmaz ile hepatoma hücre büyümesini baskılayabileceklerini ve reaktif oksijen türlerini (ROS) ve hidrojen peroksit, etanol gibi diğer hücre toksinlerini azaltabileceklerini buldular.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sağlıklı bir yaşam için karaciğerinize iyi bakacak ürünleri tüketmeye bugünden başlayın :)

Daha sağlıklı bir yaşam için karaciğerinize iyi bakacak ürünleri tüketmeye bugünden başlayın :)
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
41
12
5
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Siqilacci

Enginara noldu enginara? Karaciğere en faydalı sebze enginardır, adı bile geçmemiş!

Necla Karacalar

Yoğurt neden yabana atıldı?....uyduruk bi sürü şey.....

Tırtıl Savar

Editor enginar sevmiyomus..