Görüş Bildir
Haberler
Düzenli Olarak Alkol Tüketen Şempanzeler Varmış...

Düzenli Olarak Alkol Tüketen Şempanzeler Varmış...

Ulaş
10.06.2015 - 17:06 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 17:42
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilim insanları vahşi ortamlarında düzenli olarak etanol tüketen bir grup şempanze keşfetti. Çalışmanın insanın alkol tüketimiyle ilişkisinin evrimsel kökenlerini aydınlatabileceği belirtiliyor.

İngiliz bilim insanları doğal ortamlarında düzenli olarak alkol tüketen bir grup şempanzeyi on yedi yıl boyunca gözlemledi. Şempanzelere ilişkin yapılan çalışmaların insanların alkol tüketiminin evrimsel kökenlerine ışık tutabileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, Batı Afrika’da bulunan Gine’nin Bossou kırsalında gözlemledikleri şempanzelerin “düzenli olarak ve uzun süreli etanol tükettiklerine” ilişkin ampirik kanıtlar topladı. On yedi yıl boyunca gözlemlenen şempanzelerin, emici özelliği olan bazı yaprakları alet olarak kullanarak fermente olmuş palmiye özü içtikleri saptandı.

Independent gazetesinin haberleştirdiği çalışmanın, yaşayan büyük Afrika maymunları ile modern insanın ortak atasının etanol içeren besinleri tüketmeye karşı isteksiz olmadığı düşüncesini desteklediği kaydedildi. Ayrıca çalışmanın, insanların alkole olan düşkünlüğünün, primat atalarının olgun ve fermente olmuş meyvelere bağımlılığından kaynaklanıyor olabileceğini öne süren “sarhoş maymun hipotezi” olarak bilinen hipotezi desteklediği ifade edildi.

Araştırmacıların 1995 ile 2002 arasında 13 şempanzenin 51 kez fermente olmuş palmiye özü içtiğini gözledikleri belirtildi. Çalışmanın yazarlarından Dr. Kimberley Hockings, “Bossou’daki bazı şempanzeler ciddi miktarda etanol tüketiyor ve davranışsal olarak sarhoşluk belirtileri gösteriyor” dedi.

Şempanzelerin 2,5 ml ile 84 ml arasında alkol tükettiği, alkol tüketimi konusunda erkek ve dişi şempanzeler arasında bir farklılık görülmediği ifade edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

bunlar hep evrimi kanıtlamaya çalışan illuminatinin oyunları.inanmayın.amerika ayada çıkmadı zaten.(not:müslüman)

Seytantuylu

sgdjaklfjklds.jfkalsdjflk.asdjf.fsad gtümle güldüm çok sağol.

feyk

insanda baska hic bir canlida olmayan seviyede alkolu yikma ve sindirme kapasitesi var. Alkol daha mideye girer girmez yikilmaya basliyor, karacigerde islem ... Devamını Gör

Orhan Gutan

Tabii iceriz, Arap Kadriyle ama..