Görüş Bildir
Haberler
Düşüşün Sebebi Ne? Bitcoin'deki Güncel Değer Kaybına Sebep Olduğu Düşünülen Gelişmeleri Söylüyoruz

etiket Düşüşün Sebebi Ne? Bitcoin'deki Güncel Değer Kaybına Sebep Olduğu Düşünülen Gelişmeleri Söylüyoruz

Ali Aydemir
13.05.2022 - 15:00

Bitcoin perşembe günü iki önemli destek seviyesinin altında bir grafikle işlem devam ediyor. ABD ensflasyon verilerinin tahminlerden daha fazla etkilediği BTC, son değer kaybı da göz önüne alındığında yatırımcıları piyasadan uzaklaştırdığı düşünülen başka faktörlerden de etkileniyor. İşte detaylar...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin'deki son durum ne?

Bitcoin'deki son durum ne?

Bitcoin bu içerik yapıldığı esnada yaklaşık 28 bin dolarlık bir fiyattan işlem görüyor. Son 24 saatte ortalama %15 düşüş yaşayan BTC'nin Kasım ayındaki zirvesinden beri yaklaşık %60 değer kaybetmesi ve 2020 Aralık ayından beri gördüğü en düşük fiyatları görmesi, yatırımcıları tedirgin ediyor. Çarşamba günü ABD TÜFE verilerinin açıklanmasından önce yaklaşık 31 bin dolardan işlem gören BTC, TÜFE verilerinin beklentinin oldukça üstünde olmasıyla 28.000 dolara düşmüştü.

Yüksek enflasyon ve hisse senedi fiyatlarının düşmesi Bitcoin'in kötü gidişine hizmet ediyor.

Yüksek enflasyon ve hisse senedi fiyatlarının düşmesi Bitcoin'in kötü gidişine hizmet ediyor.

Kıdemli analist Peter Brandt 27 bin dolarlık seviyeleri olası bir taban fiyat olarak görüyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyon Mart ayı kadar yüksek olmasa da bu seviyelerin dahi yüksek seyrediyor olması enflasyonun istenen seviyelere gelişinin kolay olmayacağının habercisi. Tabii bu durumda Bitcoin için en olumsuz senaryolardan biri de Federal Rezerv tarafından yapılacak faiz artırımı olabilir.

FED’in bu ayın başlarında yaptığı faiz artışı Bitcoin'de ciddi kayıplara neden olmuştu.

FED’in bu ayın başlarında yaptığı faiz artışı Bitcoin'de ciddi kayıplara neden olmuştu.

ABD enflasyon verileri borsaları da kötü şekilde etkiledi. BTC'nin yakından ilgilenip takip ettiği Nasdaq %3'ün üzerinde düştü. Bitcoin'in ABD borsası ile ilişkisi göz önüne alındığında yüksek enflasyon verilerinin daha büyük kayıplara yol açabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

SEC'te Bitcoin toplantısı yapıldı.

SEC'te Bitcoin toplantısı yapıldı.

CNBC’nin haberine göre Grayscale, Bitcoin fonunun ETF’e dönüştürülmesi konusunda SEC ile bir toplantı yaptı. Yetkililer SEC'te uzun bir sunumla onları ikna etmeye çalıştı. Sunumda Bitcoin fonunun ETF’e dönüştürülmesinin Bitcoin’e erişimi genişleteceği ve yatırımcılar için 8 milyar dolarlık bir değer oluşturabileceği de ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasalarda daha önce de benzer durumlarla karşılaşılmıştı.

Kripto paraların yaşadığı bu durum tabii ki ilk kez başa gelmiyor. 2013'te ve 2018'de de şiddetli düşüşler yaşanmıştı. O dönemde de bir panik ortamı ve kriptolar çöküyor mu soruları sorulmuştu. Analistler, yatırımcıların sabırlı olması gerektiğini sıklıkla vurguluyor. Çünkü yatırımcılar kripto paraların yükselişlerinden sonra gelen düşüşleri ve düşüşlerinden sonra gelen yükselişleri yıllar boyunca gördü ve kendi stratejilerini oluşturmuş kişilerin kulaktan dolma bilgilere ihtiyacı olmuyor.

Bakalım önümüzdeki günlerde Bitcoin hangi gelişmelere sahne olacak, yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın