Görüş Bildir
Haberler
Düşünce Özgürlüğü Ödülü Suudi Blog Yazarı Badawi'ye

Düşünce Özgürlüğü Ödülü Suudi Blog Yazarı Badawi'ye

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Parlamentosu, Suudi Arabistanlı blog yazarı Raif Badawi'nin Sakharov Ödülü'nün bu yılki sahibi sahibi olduğunu açıkladı.

Avrupa Parlamentosu üyeleri, düşünce özgürlüğü alanında verilen Sakharov Ödülü'ne bu yıl Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Raif Badawi'nin layık görüldüğünü duyurdu. Ödülün düşünce özgürlüğü ve hoşgörü için gösterdiği cesaret nedeniyle Badawi'ye verildiği vurgulandı. Badawi, 50 bin euroluk para ödülünün sahibi olacak.

Suudi yönetimini eleştiren ifadeleri nedeniyle 2012 yılından beri cezaevinde bulunan Badawi, 10 yıl hapis ve bin kırbaç cezasına çarptırılmıştı. Badawi'ye geçen ocak ayında 50 kırbaç cezası verilmişti. Badawi'ye verilen ceza uluslararası toplumun yoğun tepkisine yol açıyor.

İfade özgürlüğü için mücadele

Raif Badawi yıllardır ülkesindeki ifade özgürlüğü hakkı için mücadele ediyor. 'Özgür Suudi Liberalleri' adlı sitede ülkedeki siyasi ve toplumsal yanlışları eleştiriyor. Daha önce din polisi hakkında alaycı bir makale yazan Badawi, ülkenin en büyük üniversitesini de 'terörist kampı' olarak nitelendirmişti. Badawi, Suudi Arabistan'da yasak olan sevgililer günü hakkında yazı yazmıştı.

Sitesinde İslam, dini önderler ve siyasetçilere hakaret ettiği suçlamasıyla 2012 Haziran'da gözaltına alındı. Eşi 2013'te üç çocuğuyla Kanada'ya kaçtı. Aile orada iltica hakkına sahip oldu.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0