Görüş Bildir
Haberler
Durum Ne Olursa Olsun Dünyada Kadınları Kesinlikle İlgilendirmeyen 11 Şey

etiket Durum Ne Olursa Olsun Dünyada Kadınları Kesinlikle İlgilendirmeyen 11 Şey

Fulin
21.07.2016 - 15:11

Kadınlar olarak dünyada sadece bir eşya olduğumuzu; dünyadaki hiçbir şeyin bizi ilgilendirmediğini artık kabullenmemiz gerekiyor sanki. İşte bir kadın olarak hiçbirimizi ilgilendirmeyen durumlar.

Not: Bu elbette bir ironi yazısıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Siyaset

1. Siyaset

Dünya geneline baktığımızda zaten birçok kadının siyasetten uzak durduğunu görebiliyoruz. Ablacım ne işin var orada senin?

2. Protesto

2. Protesto

Herhangi bir konu için sokağa çıkıldığında, bu kalabalık elbette erkeklerden oluşur. Çünkü kadınların yorulmasına gerek yok, onların haklarını da centilmen erkekler savunabilir.

3. İş Dünyası

3. İş Dünyası

İş dünyasında kadın olmak hem hala ilginç, hem de zor. Hem iş adamı kelimesinin yanında iş kadını kelimesi hala çok zayıf ve etkisiz duruyor.

4. Bilim

4. Bilim

Bir erkeğin ilgi alanı bilim olabilir, ancak bir kadının olamaz. Küçük yaşlarda belirlenen ilgi alanlarına yönelmeyip bilime yönelen kadınlar için itinayla zorluklar çıkarılır. Kadınlar ancak bilim konulu stok fotoğraflarda süs olabilir.

5. Spor

5. Spor

Elbette spor yapmak, dünyadaki popüler spor müsabakalarını takip etmek de erkeklere özel. Kadınsan spor sevemezsin, seviyormuş gibi yapabilirsin. En fazla da fantezi kurbanı olursun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Teknoloji

6. Teknoloji

Son teknolojiden, elektronik aletlerden ancak erkekler anlar. Kadınlar olsa olsa onları bozar, o yüzden teknolojiye hiç bulaşmamak daha iyi.

7. Kadın Hakları

7. Kadın Hakları

Bir kadın olarak yapabilecekleriniz, yapamayacaklarınız, giyecekleriniz ve giyemeyeceklerinizin elbet bir savunucusu çıkar, siz işinize bakın.

8. Ekonomi

8. Ekonomi

Aslında bu da iş dünyasından çok farklı bir şey değil. Tüm dünyada para kazanan kadın sayısı oldukça az. Kadınlar para harcasın yeter, kazanmak zorunda değiller.

9. Müzik

9. Müzik

Popüler müzikten bahsetmiyoruz tabii ki. İyi bir dinleyici olmaktan bahsediyoruz. Elbette her konuda olduğu gibi müzikte de yüksek zevk sahibi olan herkes erkektir. Bir kadının müzik zevki olması için ya erkek arkadaşının izinden gitmesi, ya da piyasa yapmaya çalışması gerekir.

10. Eğitim

10. Eğitim

Kadınların okuması bile çoğu zaman formalite icabıyken, bir de bunu abartması ve akademisyenliğe filan yönelmesi olacak iş değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Medya

11. Medya

Sinema ve televizyon gibi sektörlerde kadının yeri belli. Kitleleri etkileyen bu sektörlerde bir kadının kalıcı ya da yönetici pozisyonlarında olması neredeyse mümkün değil. O yüzden uzak durmakta fayda var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
898
592
135
55
38
26
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neredeyse deli

arkadaşım o ironi yazısını daha büyük, kalın siyah renkte yazsaydın keşke. üst yazıları okumayıp konuya dalanlar anlamamışlar da.

Lisami

Şaka gibisiniz ya. Böyle bir sitede böyle bir başlığın ironi olduğunu daha başlığı okurken anlamız gerekirken başında not olarak ironidir yazmasına rağmen yi... Devamını Gör

Paco Hernandez

serin ironi bilader