Görüş Bildir
Haberler
Dünyaya Ne Kadar Zarar Veriyorsun?

etiket Dünyaya Ne Kadar Zarar Veriyorsun?

A. Ece
20.01.2020 - 13:44

Günlük hayatımızda üzerine düşünmediğimiz şeylerin bile ne kadar büyük sorunlara yol açtığının farkında mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hadi sorularımıza su kullanımında hangisine dikkat ettiğinle başlayalım...

2. Peki besin alışverişinde hangilerini uyguluyorsun?

3. Elektrik kullanımı konusundaki tutumunu paylaşır mısın bizimle?

4. Bir yerlere giderken ulaşımını nasıl sağlıyorsun?

5. Plastik kullanımı konusunda nelere dikkat ediyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kıyafet alışverişlerini anlatır mısın bize?

6. Kıyafet alışverişlerini anlatır mısın bize?

7. Ne sıklıkla kırmızı et/tavuk yiyorsun?

7. Ne sıklıkla kırmızı et/tavuk yiyorsun?

8. Genel israfı önlemek için ne yapıyorsun?

8. Genel israfı önlemek için ne yapıyorsun?

9. Dünyamızı bekleyen hazin son hakkında çevreni bilgilendirmek için bir çaban var mı?

10. Dünyamızı korumak adına bu yıl dikkat etme kararı aldığın bir konuyu seç!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elinden geleni yapmaya çabalıyorsun ve olabildiğince az zarar veriyorsun. Tebrik ederiz!

Görüyoruz ki dünyamızın kötü bir kadere doğru sürüklendiğinin farkındasın ve bunu kabullenmek yerine elinden geldiğince araştırma yapıyor ve önlemler uyguluyorsun. 'Benim yapmamla bir şey değişmez' diyenlere inat birey olarak alınan önlemlerin katlanarak fayda sağlayabileceğine inanıyorsun. Çevreni de elinden geldiğince bilinçlendirdiğini düşünüyoruz. Dünyaya minimum zarar versen de, bunu da azaltmaya çabalayacağına inanıyoruz! Unutma, bu konuda araştırma yapmanın sonu yok, her gün yeni bir şeyler öğrenebilir ve dünyamızın iyileşmesine katkıda bulunabilirsin.

Zarar vermemek için çabalıyorsun ama daha fazlasını yapabilirsin!

Sen de çoğumuz gibi dünyamızın kötü bir sona gittiğini görüyor ve bu duruma üzülüyorsun. Fakat bunu önlemek hayatının önceliklerinden biri değil maalesef. Daha çok aklına geldikçe bir şeylere katkı sağlayıp, israfı ve zararı önlemeye çabaladığını görüyoruz. Bu durumda dünyaya verdiğin zararın çok da az olduğunu söyleyemeyeceğiz... Fakat hala kendi adına değişiklikler yapmak içn geç değil! Mikroplastik kullanımını bırakabilir, tek kullanımlık ürünlerden vazgeçebilir, su israfını azaltabilir, et tüketimini azaltabilir/bırakabilirsin. Yapabileceğin o kadar çok şey var ki!

Verdiğin zararın sana dönmeyeceğini düşünüyor olabilirsin, yanılıyorsun...

Üzülerek söylüyoruz ki, sen de dünyadaki insanların çoğu gibi 'Benimle olacak iş değil' diye düşünüyor ve çevre üzerindeki etkini azaltmak için hiçbir şey yapmıyorsun. Belki kıyamet senaryosu gibi iklimsel değişim olaylarını duyunca arada için ürperiyordur fakat harekete geçmiyorsun... Oysa bu dünya ile birlikte hepimiz öleceğiz. Yapacağın en ufak değişiklik bile bir fark yaratabilir. Hem de bu o kadar zor değil! Mikroplastik kullanımından vazgeçebilirsin, su israfını azaltabilirsin, tek kullanımlık ürünlerden vazgeçebilirsin, toplu taşıma araçları ile yolculuk edebilir, et tüketimini azaltabilir/bırakabilirsin... Yapabileceğin o kadar çok şey var ki. Araştırmayı asla bırakmamalısın, çünkü araştırmalarının sonucunda göreceğin onlarca kolay çözüm seni biraz olsun katkı sağlamaya itebilir.

Sen zarar vermemek için çabalamıyorsun ki...

Dünyaya hiçbir zararımız yokmuş gibi yaşamak seni nereye kadar götürür bilmiyoruz ama insanların bu umursamazlığı hepimizi korkunç bir sona sürüklüyor... Haberin var mıydı bilmiyoruz fakat yere attığımız çöp mucizevi bir şekilde yok olmuyor, dünyadaki su kaynakları sen musluğu açık bıraktıkça artmıyor, püfür püfür içilen sigaralar havamıza zarar veriyor, boş yere açık bırakılan her elektronik alet israfa katkı sağlıyor, et tüketimi dünyamızı mahvediyor.... Daha sayabiliriz. Çoğumuz uyuyoruz ama artık uyanmanın vakti geldi. Lütfen uyan ve dünyanın haline bak. Değişim için geç değil.

Hayatını zarar vermemeye adamışsın. Bravo!

Çok bilinçli bir insansın ve görüyoruz ki bu konuda hem araştırıyor hem de çevreni bilgilendiriyorsun. Kimi zaman kendinden ödün verip zararı önlediğin bile oluyor. Aynen devam! Keşke hepimiz senin gibi olabilsek. Unutma, çevreni bilgilendirmenin ve dünyamızı iyileştirme çabasına katkı sağlamanın binlerce yolu var, bu yollardan asla vazgeçmemelisin. Belki bir umut ışığıyla, ölen dünyamızı kurtarabiliriz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
183
93
41
30
27
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arife Derviş

Allah aşkına etten başka bir besin kullanmıyormuşuz gibi davranmayın, nasıl yiyebiliriz,alamıyoruz zaten, veganları alkışlayalım hadi, kombi 20 derecede pola... Devamını Gör

Yağız Utku

Şıklar birbirinin alternatifi değil ki? Ne biçim soru soruyorsunuz?

Yasemin M. Özdil

Bence de birden çok seçilebilse daha mantıklı olurdu.

Gizem Yenikler

Sen zarar vermemek için çabalamıyorsun ki...