Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Zengin İnsanı Elon Musk'tan 100 Milyon Dolar Ödüllü Yarışma

Dünyanın En Zengin İnsanı Elon Musk'tan 100 Milyon Dolar Ödüllü Yarışma

Geçtiğimiz günlerde Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçerek dünyadaki en zengin insanı olan Elon Musk, 'en iyi karbon yakalama sistemine' 100 milyon dolar ödül vermeyi planladığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz senelerde bir yarışma düzenlemiş ve en iyi karbon yakalama teknolojisinde son 5’e kalan finalistlere 5’er milyon dolar bağış yapmıştı.

Musk bu kez, Twitter üzerinden yine benzer bir yarışma düzenleyeceğini ve finale kalan kişiye 100 milyon dolar bağış yapacağını duyurdu.

Karbon yakalama teknolojisi ne?

Karbon yakalama teknolojisi ne?

İklim krizi mücadelesinde kritik önemde olan küresel karbon salımlarının bertaraf edilmesi teknikleri arasında en yaygın teknik karbon tutma ve depolama (Carbon Capture and Storage) CCS teknolojileri adı ile anılıyor. 

Şimdilik son derece pahalı olan CCS teknolojisinde, yakalanan karbondioksit emisyonları, yeraltı katmanları arasına sıkışmış veya tükenmeye yüz tutmuş petrol yatakları içerisine pompalanmak suretiyle ham petrolün yeryüzüne çıkarılması ve petrol üretim artışı sağlanması teknolojileri kapsamında da kullanılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
7
7
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
enver aslan

Demirören çıkmaz umarım işin içinden...