Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Hızlı İşlemcisi

Dünyanın En Hızlı İşlemcisi

Burhan Emre Uzun
15.11.2014 - 08:23 Son Güncelleme: 15.11.2014 - 17:18

Dünyanın En Hızlı İşlemcisi

ABD Silahlı Kuvvetleri için en yeni teknolojilerin geliştirilmesinden sorumlu Gelişmiş Savunma Araştırma işlemeleri Ajansı (Defence Advanced Research Project Agency – DARPA) mühendisleri bir terahertz frekansında trilyon işlemi yerine getirebilen dünyanın en hızlı işlemcisini yaratmakla beraber bir rekora imza attı.

Terahertz Monolitic Integrated Circuit” (TMIС) diye adlandırılan işlemci “DARPA” ajansının bir parçası olan “Northrop Grumman” şirketi tarafından hazırlandı.

İşlemcinin önceki rekor verimlilik hızı 850 KHz’di.850 KHz hıza mühendisler 2012 yılında erişmişlerdi. Birincilik halen “DARPA” mühendislerine ait, çünkü mevcut 150 KHz rekorunu geçmişlerdir.

Katı cisimli teknolojileri kullanan mevcut elektronik transistorların yeterli verimliliğe sahip olmaması dolayısıyla elektromanyetik yelpazenin submillimeter bantlarında çıkış elde edemiyor. Eskiden 1 teraherz görevini çözmek için mühendisler frekansları değiştirmeye çalışmışlardı, işlemcinin hızını artırabilirlerdi, fakat böyle bir yaklaşım elektronik cihazın çıkış gücünün kısıtlanmasına neden oldu, ayrıca sinyal ve gürültü oranına olumsuz etki gösterdi. Frekansların değiştirilmesi cihaz boyutuna, ağırlığı ve enerji serfiyatını talepleri arttırdı.

İşte burada “TMI” işlemcisi ön plana geçti. DARPA tarafından hazırlanan çip 1 teraherz frekansında giren ve çıkan sinyal arasındaki 6 desibel farkın olduğunu gösteriyor. Bu teknoloji yakında gerçek hesaplamalarda kullanmak için gayet iyi bir gösterge diyebiliriz.

Araştırma yöneticisi olan Dev Palmer bu konuda şöyle söyledi :

Incelemelerdeki bu gelişme bizi yüksek tarif boyutlu görsel güvenlik sistemleriotomobiller için otomatik pilot ile donatılan gelişmiş radar teknolojileriverileri yüksek hızda ileten iletişim ağları, yüksek hassasiyetle tehlikeli patlayıcı maddelerin veya kimyasal bileşiklerin varlığını tespit eden spektrometre gibi devrim yaratan teknolojilere götürebilir.

Yeni teknolojiyi ilk olarak ABD askerlerinin kullanması bekleniyor. ABD askerlerinin yeni teknoloji olan bu teknoloji ötesi işlemciyi kullandıktan sonra belki biz de kullanabiliriz ha ne dersiniz?

Kaynak: http://bemreuzun.com.tr/dunyanin-en-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr. Nobody

biz hala....................

mustafa

Mevcut olanın tam altı katı.çok iyi