Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Eski Sorusu: Aşk Nedir?

etiket Dünyanın En Eski Sorusu: Aşk Nedir?

Onedio Arena
03.02.2023 - 11:49 Son Güncelleme: 15.04.2023 - 11:11

Klinik Psikolog Dr. Kahraman Güler’in Aşk Yeniden isimli kimi, neden ve nasıl sevdiğimizi çarpıcı örnekleriyle anlatan kitabı Nemesis Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Psikolojiyle ilgili kitaplar hayatımızın olmazları arasına girmişken, aşkı sorgulamamak düşünülemezdi.

Psikolojiyle ilgili kitaplar hayatımızın olmazları arasına girmişken, aşkı sorgulamamak düşünülemezdi.

Kahraman Güler, danışanlarının öykülerinden ve uzmanlığından yararlanarak ortaya çıkardığı Aşk Yeniden kitabında, bir ilişkinin doğru ve sağlıklı bir biçimde ilerlemesinin ve bazen de ilerleyememesinin nedenlerini örnekleriyle açıklıyor. 

Kimi zaman cevabı çok basit olan, ancak insanın yaşam yolculuğunda ilişkilerini karmaşık hale getiren değersizlik duygusunun insana, sevdiklerine ve kendine neler yapabileceğini okuduğunuzda çok şaşıracaksınız. Kişilik bozukluğundan musdarip bir insanla yıllar geçirmenize rağmen onu hâlâ neden sevdiğiniz, o ilişkiye neden devam etmek istediğiniz ve karşınızdaki insanın iyileşme yönünde çaba atıp atmadığını anlamanız için de bir yol haritası Aşk Yeniden

Yaşadığınız aşk hikâyelerinin neden birbirine benzediği, neden aynı şekilde başlayıp bittiğini sorguluyorsanız, sağlıklı bir ilişkinin özelliklerini bilmek istiyorsanız, âşık olduğunuz kişilerin bilmediğiniz taraflarını keşfetmek ve biraz da onun çerçevesinden bakmak istiyorsanız Aşk Yeniden tam da size göre bir kitap. 

Şema terapi yöntemiyle analiz edilen vakalar, ilişkilerimizi etkileyen şemalarımızın bizlere anlattıkları Klinik Psikolog Dr. Kahraman Güler’in rehberliğinde dünyanın en eski sorusuna cevap aramaya niyetiniz varsa biz de yine size soralım. “Aşk aslında nedir?”

Kahraman Güler kimdir?

Kahraman Güler kimdir?

Dr. Öğretim Üyesi ve terapist olan Kahraman Güler, lisans eğitimini Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini de Klinik Psikoloji üzerine yapmıştır. 2018 yılında yayın hayatına başlayan 46’lık Dergi’nin kurucusu, genel yayın yönetmenidir. Yayınladığı şiirleri ve deneme yazılarıyla da dergide aktif olarak yer almaktadır. Aynı zamanda PsikoTalk programının format yaratıcısı ve sunucusu olan Güler, düzenli aralıklarla bu formatta içerikler üretmeye devam etmektedir. 

Çocukluk ve ergenlik yıllarında kökenleri bulunan ve bireyin güncel yaşamı ile geleceğini etkileyen şemaların işlev bozucu etkisini ortadan kaldırmayı amaç edinen Şema Terapi ve travmatize edici yaşam deneyimlerine yönelik bilgiyi yeniden işleyerek yıkıcı etkisini hafifletmeyi merkezine alan EMDR ekolleri ile aktif olarak çalışmalar yapmakta, makaleler yazmakta, konu ile ilgili tez ve makale çalışmalarına danışmanlık yapmakta ve üniversitelerin Psikoloji bölümlerinde Yüksek Lisans ve Doktora seviyelerine Şema Terapi ve EMDR dersleri vermekte olan yazar, bu konular çerçevesinde klinik süpervizör olarak alana yeni terapistler de kazandırmaktadır. 

Instagram

Twitter

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Esat Bora

Efenim aşk, böyle puşt gibim ibne gibim birşey.. Ama güzel şey 😘

omer ali

bazen hiç yüzünü bile görmeden sesini bile duymadan içinin kıpır kıpır olmasıdır aşk ❤️

omer ali

benim yorum çok eski neden üst üste beğeni gelmeye başladı benim beyin error😁

Aleyna

anlatma abi biz o defteri kapatıp rafa kaldirali oldu ( biraz edebik tonda okuyun yoksa keko gibi anlaşılıyor cümle :))

Aleyna

haklısınız vallahi gjgjjfj