Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Büyük Doom Koleksiyonu

Dünyanın En Büyük Doom Koleksiyonu

Mahmut Saral
24.05.2015 - 20:42 Son Güncelleme: 24.05.2015 - 21:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaklaşık 10 yıldır video oyunları başta olmak üzere birçok konu üzerine yazılar yazıyor, videolar çekiyorum. Bu her şeyden önce bir tutku benim için ve bu tutkunun başlangıcında en etkili isimlerden bir tanesi de Doom oyun serisi. 90'lı yıllar benim için çok önemliydi. Gerçi hangimiz için önemli değildi ki? Arcade salonlarını, televizyon atarilerini, PlayStation kafeleri bir kenara bırakıp da ucundan bulaştığım bilgisayar denen şeyde ilk etkilendiğim şeylerden biriydi Doom 2: Hell on Earth... Ve bu koleksiyonun doğmasındaki ilk taş...

Doom serisinin oyun tarihindeki önemi tartışılmaz, ama tabii ki 'koleksiyon' kavramıyla bu oyunu pek yan yana gördüğümüz söylenemez. Eh, dünya çapında bu işle (yani Doom'la) uğraşan birkaç kişi var, ama hiçbiri benim kadar tutkulu değil. 

İzleyeceğiniz videoda, yaklaşık 10 yıllık süreçte topladığım ürünler, oyunun yapımcılarından bana imzalı olarak gönderilen hediyeler ve efsane John Carmack ile tanıştığım güne dair kısa görüntüler yer alıyor. Ve tabii ki kısa kısa yorumlarım...

Ufak bir not: Türkiye'de koleksiyon yapmak, yabancı birçok ülkeye kıyasla çok daha zor. Öncelikle, Türkiye'de bu tip ürünleri bulmak neredeyse imkansız. Yurt dışından almaya çalıştığınızda da bazen Türkiye'ye gönderim olmuyor. Olsa bile yüksek kargo paraları ödüyorsunuz, ki bu paralar bazen ürünlerin fiyatlarını da geçiyor. Gümrüğe takılma, postada kaybolma riskleri de var tabii. Tüm bu şartlara rağmen böyle bir tablo oluşturabildiğim için gerçekten çok mutluyum! Ve bu koleksiyon, Gamespot gibi bir oyun sitesinde haber olarak yer aldı bile.

Not 2: Doom, şu an sahip olduğum birçok koleksiyonun başlatıcısı aynı zamanda. Diğer koleksiyonlarımı da göstermeye kalkarsam kriz çıkabilir :)

Mahmut Saral (Doom Collector)

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seytantuylu

Güzel koleksiyon valla çok beğendim. Yeni nesil konsollara gelecek mi Doom oyunu bilirsin sen? :)

Mahmut Saral

2016 İlkbahar'da PC, PS4 ve XONE için çıkacak yeni oyun:)