Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Dört Bir Yanından Tüyler Ürpertici Şehir Efsaneleri

Dünyanın Dört Bir Yanından Tüyler Ürpertici Şehir Efsaneleri

Cavaradossi
05.11.2021 - 13:23

Her ülkenin kendine göre bir veya birden çok şehir efsanesi var. Washington'dan çıkıp dünyaya yayılan Koca Ayak'tan filmlere konu olan Yeti Efsanesi'ne onlarca efsaneyi sizler için derledik.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Aniden Terk Edilen Kuldhara Kasabası

12. Aniden Terk Edilen Kuldhara Kasabası

On üçüncü yüzyıldan bu yana varlığını sürdüren Kuldhara kasabasında 1825'ten beri kimse yaşamıyor. Hint efsanesine göre bini aşkın köylünün bir gece iz bırakmadan terk ettiği evleri neden bıraktığını veya nereye gittiğini kimse bilmiyor. Azalan su kaynakları ve yönetimin zayıflığına dair teoriler üretilse de asıl bomba kimsenin neden kasabayı yenilemediğinde gizli. Zira köy muhtarının burayı lanetlediğine, orada yaşamaya çalışan herkesin öleceğine inanılıyor.

11. Yetinin Dolaştığı Şerpalar

11. Yetinin Dolaştığı Şerpalar

Nepal'de dünyanın en tehlikeli işlerinden birini yapan, insanların Everest'e çıkmasına yardımcı olan görünmeyen kahraman Şerpalar, bir grup Şerpa köyünün Yetiler tarafından istila edildiğini iddia ediyor. Yıllar yılı yetinin Şerpa halkı arasında Himalayalar'da dolaştığına inanılıyor.

10. Karanlık Girdap

10. Karanlık Girdap

Connecticut yerlilerinin 'karanlık girdap' olarak adlandırdığı ürkütücü kasabaya giden ziyaretçi oradan bir eser çalarsa üzerine korkunç bir lanet uygulanacağına inanılıyor. Ayrıca buraya gelen ziyaretçilerin siyah gölgeler gördüğü ve garip sesler duyduğu belirtiliyor.

9. Kaliforniya'da Koca Ayak Efsanesi

9. Kaliforniya'da Koca Ayak Efsanesi

1958'de gazeteci Andrew Genzoli'nin yayınladığı mektuptan bu yana Kaliforniya'da gizemli büyük izlerin görüldüğü konuşulyor. Yürüyüşçülere saldıran, yalnız kalmak isteyen bir devin, koca ayakın, varlığı tıpkı Şerpalardaki yeti efsanesine benziyor.

8. Ölüsü Bulunmayan İşçiler

8. Ölüsü Bulunmayan İşçiler

Avustralya'nın Sidney kentinde 1928'de yapılan ünlü Liman Köprüsünün inşaatında ölen 16 kişi yıllar yılı bir karışıklığa neden oldu. İddialara göre bu inşaat sırasında tuğla direklerine düşen üç kişi daha öldü. İnanışa göre cesetleri almak çok zor olduğu için ölüler sonsuza dek inşaatın içinde gömülü kalacaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kanama Taşının Laneti

7. Kanama Taşının Laneti

Bizans imparatoru Theodosius tarafından bölgede vahşice katledilen binlerce insan için dikilen Kanama Taşının her yıldönümünde kanadığına inanılıyordu. Katliamın hatırlatılmasını istemeyerek taşın imha edilmesiyle birlikte Hipodrom Meydanına lanetin geldiği söyleniyordu. İnanışa göre bu lanet kötü büyüsünü 1978'deki depremde 29 kişinin ölümüne neden olarak bozdu ve katliamla ilgili birçok detay içeren Billi Binasının inşasıyla lanet kaldırıldı.

6. Riverdale Yolu

6. Riverdale Yolu

Colorado'nun en korkutucu yollarından Riverdale Yolu, 11 mil boyunca park edilmiş arabalara saldıran hayaletlerden iblislere kadar onlarca efsaneyle dolu. Bir delinin karısını ve çocuklarını diri diri yaktığı iddia edilen eski bir konağın dışı halen duruyor. 1850'lerden beri ürkünç şeylerin yaşandığına inanılan Riverdale Yoluna girmeye en cesur araştırmacılar dahi cesaret edemiyor.

5. Chupacabra Vampiri

5. Chupacabra Vampiri

İspanyolca'da 'keçi emici' anlamına gelen Chupacabra'nın keçi ve diğer küçük hayvanları emen vampir sürüngenler olduğuna inanılıyor. Mart 1995'de ilk vakanın bildirildiği Porto Riko'da benzer şekilde öldürülen 150 hayvan daha tespit edildi. Buradan yayılan efsane tüm Latin Amerika ülkelerine bulaşırken bilim insanları DNA testinde bunun normal hayvan olduğunu savunsa da efsanesi halen devam ediyor.

4. İskoçya'nın Turist Dostu Canavarı Nessie

4. İskoçya'nın Turist Dostu Canavarı Nessie

Efsanevi canavar Nessie'nin İskoçya'nın en derin göllerinden Loch Ness'de yüzdüğü iddia ediliyor. 1933'te ziyaretçilerin kendi gözleriyle gördüğünü iddia ettiği bu dev yaratığa dair efsaneler böylelikle artmış oldu. Görseldeki o meşhur fotoğrafın aldatmaca olduğu söylense de Nessie her yıl İskoçya'ya 50 milyonu aşkın turizm geliri sağlıyor.

3. Kötü Noel Baba

3. Kötü Noel Baba

Filmlere de konu olan Avrupa'nın kabusu Krampus, yarı keçi yarı iblis haliyle fazlasıyla ürütücü. Noel Baba'nın kötü hali olarak tanımlanan bu canavar, yaramaz çocukları ağaç dallarıyla döverek korkutmayı amaçlıyor. Köken olarak Alman ve Avusturyalı olan bu figür Krampus Gecesi olarak bilinen 5 Aralık'ta ortaya çıkıyor. Avrupa şehirlerinde geçmiş zamanda yerlileri kaçırıp onları köle olarak sattığına inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Lanier Gölü'nün Gizemi

2. Lanier Gölü'nün Gizemi

Atlanta'nın kuzeyindeki insan yapımı devasa Lanier Gölü, içerisinde yaşanan fazla sayıdaki tekne kazaları ve açıklanamayan cinayetleriyle fazlasıyla ürkütücü bir geçmişe sahip. 1958'de kaybolan kadın iskeletinin 30 yıl sonra bulunmasından bu yana ziyaretçiler kadının hayaletini gördüğünü iddia ediyor. Ölümlerin çoğu basit tekne kazalarından ötesine geçemese de bu gölün lanetli olduğuna inanan çok sayıda Atlanta yerlisi mevcut.

1. Ölü Çocuk Bahçesi

1. Ölü Çocuk Bahçesi

Alabama'nın en eski mezarlığı Maple Hill'deki ürkütücü oyun bahçesi efsaneye göre 1822'deki ilk mezar kazısından itibaren fazlasıyla tehlikeli. Mezarda gömülü çocukların ruhlarının geceleri oynamak için dışarı çıktığına inanılan yerde bir dizi çocuk cinayetinin olduğu belirtiliyor. 2007'de kaldırılan park halkın tepkisi üzerine daha modern ekipmanlarla yenilendi. Şimdilik ürkütücülüğü azalsa da hikayesi hala dilden dile dolaşıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın