Görüş Bildir
Haberler
Dünyada Bir İlk: Ortam Sıcaklığına Göre Renk Değiştiren Saç Boyası

etiket Dünyada Bir İlk: Ortam Sıcaklığına Göre Renk Değiştiren Saç Boyası

Saçlarından çabuk sıkılan, sürekli rengiyle oynamak isteyenler için harika bir buluş olan bu saç boyasını iflscience.com'dan sizler için derledik. Sizin de bu fikre bayılacağınıza eminiz!

Kaynak: http://www.iflscience.com/chemistry/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

The Unseen adlı bir İngiliz firması, etrafınızdaki sıcaklığa göre iki renk arasında değişebilen saç boyasını ortaya çıkardı.

Londra Moda Haftası ile duyurulan bu boyaların farklı renk seçenekleri de mevcut.

Seçtiğiniz boyanın rengine bağlı olarak saçlarınızın geçici olarak farklı renkler arasında değişmesini sağlıyor.

Siyah (soğuk) ila kırmızı (sıcak), siyah-beyaz, gümüş-mavi, mavi-beyaz ve siyah-sarı renk seçeneklerini içeriyor.

Boyalar birkaç yıkamadan sonra saçlarınızda bir hasar bırakmadan akıp gidiyor.

Isıyla renk değiştiren bardaklarda kullanılan termokrom teknolojisini, termokromun toksik etkisinden arındırıp, kafa derisine zarar vermesini engelleyecek bileşenler ile ortaya çıkarmışlar.

Duygularımızın vücudumuzda yarattığı sıcaklık değişimiyle kızaran yanaklarımız gibi, saçlarımız da siyahtan kırmızıya dönebilecek.

Bu sorunu halledebilmek adına, firma kullandığı daha az zararlı maddelerin doğruluğunu kanıtlayıp emin olabilmek için birçok yeni test ve düzenlemeler yapmak zorunda kalmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Belirli bir sıcaklığın üzerinde molekül formlarından biri diğerinden daha kararlıdır ve bu nedenle reaksiyon biraz farklı ışık absorbe edilmesi ile bir molekül üretir. Böylece farklı bir renk oluşur."

Boya, sıcaklık değiştiğinde kendiliğinden tersine bir reaksiyona giren karmaşık bir karbon bazlı molekül kullanarak çalışıyor.

Boyadaki reaksiyonun gerçekleşebilmesi için gerekli olan sıcaklık da haliyle farklılık gösteriyor.

Örneğin, mavi - beyaz boya 15 ° C'de etkinleşerek beyaza dönecek, kırmızıdan-siyaha dönüşmesi için de 31 ° C sıcaklık gerekmektedir.

Kurucu Lauren Bowker, yaptığı bir açıklamada ürünü kısa sürede ticari hale getirip tüketicilere sunmayı planladıklarını, ancak şu an lisans alma süreçleriyle ilgilendiklerini, bunun için de şimdilik bu gizli formülü tam anlamıyla açıklamayacakları söyledi.

Bu yeniliğin yanı sıra başka fikirlerinin olduğunu da ekliyor:

Bu geçici boyanın kalıcı versiyonu ve iç-dış ortama göre renk değiştiren boya gibi farklı fikirleri de varmış.

__Firmanın söylediğine göre, ürünün amacı sadece müşterilerine farklı bir saç rengi sunmak değil. Aynı zamanda gençleri bilim ve teknolojiye dahil etmeye teşvik etmekmiş.__

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
298
205
66
17
13
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın