Görüş Bildir
Haberler
Dünyaca Ünlü Markaların Logolarının Hikayelerini Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Dünyaca Ünlü Markaların Logolarının Hikayelerini Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

cihan taştan
16.09.2022 - 20:12

Logolarını belki de her gün gördüğümüz bu dev şirketlerin hikayelerine şaşırıp kalacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pizza devi: Domino's

1. Pizza devi: Domino's

Pizzalarla özdeşleştiği için artık Domino's deyince aklınıza domino taşlarının gelmemesi olası ancak logonun çıkışı domino taşlarına dayanıyor. Buna ek olarak iki kareden oluşan logo, bir pizza kutusunu andırıyor ve içerisindeki 3 nokta da şirketin kuruluşundaki ilk 3 şubeyi temsil ediyor. 

Şirketin kurucusu Tom, ilk etapta her yeni şube için bir nokta eklemeyi hayal etmiş ancak firmanın büyüme hızı buna müsade etmemiş.

2. Hızlı tüketim ürünleri devi: Unilever

2. Hızlı tüketim ürünleri devi: Unilever

Bu logoya bakınca Unilever'in U'su demeniz mümkün ancak hiç 'U' harfinin bileşenlerine dikkat ettiniz mi? Logoyu oluşturan 'U' harfi, firmanın yer aldığı sektörleri ve firma değerlerini simgeliyor.

3. E-ticaret devi: Amazon

3. E-ticaret devi: Amazon

Dünyanın en zengin milyarderlerinden biri olan Jeff Bezos'un şirketi Amazon'un logosundaki ok, A harfinden Z harfine kadar giderek platformda a'dan z'ye her şeyin bulunduğunu simgeliyor. Aynı zamanda logoda oluşan gülen surat, müşteri memnuniyetine verdikleri önemi vurguluyor.

4. Çikolata devi: Toblerone

4. Çikolata devi: Toblerone

Dünyanın ilk patentli çikolatası Toblerone'un logosu da sürprizlerle dolu. Logonun üst kısmındaki dağa dikkatli baktığınızda içerisinde bir ayı figürü göreceksiniz. Bu figür hem çikolatanın ballı aromasını hem de Alp Dağları'nın yamacında bulunan ve şirketin kurulduğu 'Ayıların Şehri' ünvanına sahip Bern şehrini simgeliyor.

5. Otomotiv devi: BMW

5. Otomotiv devi: BMW

Hikayesi İkinci Dünya Savaşı'na dayanan BMW logosu, şirketin savaş döneminde ürettiği uçak motorunu simgeleyen bir pervaneye sahip. Ortada bulunan mavi renkler gökyüzünü, beyaz renkler ise dönmekte olan pervaneyi simgeliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dijital medya devi: Pinterest

6. Dijital medya devi: Pinterest

Pinterest'in 'P' harfi yalnızca firmanın baş harfinden ibaret değil! Ucu raptiye gibi sivri olan harf, panoya sabitlenen notu ya da görseli simgeliyor. Platformun da kullanıcılara sunduğu en temel fonksiyonu tam olarak bu: fotoğrafları 'pin'lemek!

7. Televizyon devi: NBC

7. Televizyon devi: NBC

İlk renkli televizyonları üretmeye başlayan şirketin CEO'su, kendi şirketi olan NBC'de bunu vurgulamak için rengarenk bir logo seçmeyi tercih etmiş. Bunu simgelemek için de tavus kuşu gibi büyüleyici renklere sahip bir hayvanı seçmiş. Logoya dikkatli bakarsanız ortada beyaz renkte bir tavus kuşunu ve muhteşem kanatlarını görebilirsiniz.

8. Otomotiv devi: Volkswagen

8. Otomotiv devi: Volkswagen

Alman otomotiv devinin logosundaki 'V' ile 'W' harfleri, Almanca'da halk anlamına gelen 'Volks' ve otomobil anlamına gelen 'Wagen' kelimelerinin baş harfleri. Bu logoyla firma, 'halkın otomobili' mesajını vurgulamış oluyor. Çevresindeki daire ise hepsini kapsayan birlik ve bütünlüğün simgesi olmuş.

9. Kargo devi: FedEx

9. Kargo devi: FedEx

Hızıyla övünen ve dünyanın en büyük nakliye şirketlerinden biri olan FedEx, logosundaki optik illüzyonla da bunu ispatlamış. Logonun içerisindeki 'E' ve 'X' harfinin arasına dikkatli bakarsanız, hızı ve mükemmelliği simgeleyen beyaz oku görebilirsiniz.

10. Otomotiv devi: Toyota

10. Otomotiv devi: Toyota

Öncelikle Toyota'nın Japonca'da verimli pirinç tarlası anlamına geldiğini söyleyerek başlayalım. Logonun içerisinde bulunan ve iç içe geçmiş olan iki elips, Toyota sahiplerinin ve Toyota'nın kalbini temsil ediyor. Bunları kapsayan elips ise karşılı güvenin temsilcisi!

Anlam içinde anlam barındıran tasarım harikası logoya dikkatli bakarsanız 'Toyota' yazdığını da görebilirsiniz. (iç kısımdaki iki elips T harfi, dış elips O harfi, iç kısımdaki elips ile üst yüzey Y harfi, iç elipsin en küçük hali A harfi)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın