Görüş Bildir
Haberler
Dünya Sağlık Örgütü'nden Maskeli Balo Açıklaması: 'Yakın Zamanda Bitmeyecek'

Dünya Sağlık Örgütü'nden Maskeli Balo Açıklaması: 'Yakın Zamanda Bitmeyecek'

Ulaş
15.04.2021 - 16:14

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Kovid-19 özel elçisi David Nabarro, koronavirüsün olmadığı bir dünyaya henüz yakın olunmadığını söyledi. Royal College of Physicians of Edinburgh sempozyumuna hitaben yaptığı konuşmada Nabarro, Kovid-19 dolaşımını sürdürürken yeni varyantların 'düzenli' bir olay olacağını söylerken, 'Pandemi neredeyse hiç bitmeyecek gibi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Sağlık Örgütü uzmanı, Kovid 19’un dünya çapında artmasıyla, virüsün 'bitmeye yakın olmadığı' uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Kovid-19 özel elçisi olarak görev yapan Dr David Nabarro, Kovid-19'un olmadığı bir dünyaya henüz yakın olunmadığını söyledi.

Dr David Nabarro, "Dünyanın kendisini bu salgından ‘aşılayabileceğinden’ yüzde 100 emin değilim" ifadelerini kullandı.

Dr David Nabarro, "Dünyanın kendisini bu salgından ‘aşılayabileceğinden’ yüzde 100 emin değilim" ifadelerini kullandı.

Royal College of Physicians of Edinburgh sempozyumuna hitaben yaptığı konuşmada Nabarro, Kovid-19 dolaşımını sürdürürken yeni varyantların 'düzenli' bir olay olacağını söylerken, 'Pandemi neredeyse hiç bitmeyecek gibi' ifadelerini kullandı.

'Her hafta 4,5 milyon vaka ve pek çok can kaybı görüyoruz...'

'Her hafta 4,5 milyon vaka ve pek çok can kaybı görüyoruz...'

Konuşmasında vaka sayılarına vurgu yapan Nabarro, 'Her hafta dört buçuk milyon vakanın rapor edildiğini gördük ve bunların çok fazla küçümsendiğini görüyoruz” derken 'Hala gerçekten önemli sayıda can kaybı görüyoruz. Vurgulamak istediğim şey, salgının her yerde artması” şeklinde konuştu.

İngiltere’nin aşılamaya erken başlaması ve sosyal hayat kısıtlamalarını gevşetmesi üzerine konuşan Dünya Sağlık Örgütü uzmanı, 'İngiltere'nin şu anki durumu dünyanın mevcut durumuna aykırı. Lütfen bu salgının sona erdiğini düşünmeyin çünkü bitmedi” şeklinde konuştu.

“Vaka sayıları eğer azaltılmazsa, hastalığın yeni dalgalarını görürüz ve ardından patlayıcı artışlar meydana gelir” diyen Dr. Nabarro, bunun şimdiye kadar üzerinde çalıştığı 'en hızlı yayılan virüslerden biri' olduğunu söyledi.

Dr David Nabarro, 'Enfeksiyon sayılarının iki katına çıkma süresi, fiziksel mesafe, maskeler, hijyen hassasiyeti ve izolasyon sayesinde sayesinde büyük ölçüde yavaşladı” derken “İnsanların tavırları vaka sayılarını azalttı” şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
12
8
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

virüs konusunda bir sike faydası olmayan örgüt

nzylmz

Bu nasıl iş ya hiç bitmeyecek demek ne ?

Zeynep Erdem

gençliğimi bir bu ülke bir de bu korona yiyip bitiriyor.