Görüş Bildir
Haberler
Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı; Kadınların En Çok Spor Yaptığı Ülkelerin Başında Türkiye Yer Alıyor

Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı; Kadınların En Çok Spor Yaptığı Ülkelerin Başında Türkiye Yer Alıyor

Kadınları kanserden, tiroidden, obeziteden, kalp krizi riskinden ve birçok hastalıktan koruyan en önemli şey hareketli bir hayat. 

Araştırmalar sonucu ise ev, iş yeri, çocuk bakımı birçok alanda aktif rol üstlenen kadınlar dünya genelinde spora çok fazla vakit ayıramıyor.

Fakat ülkemizde durum hiç de böyle değil, Türk Kadını spora vakit ayırıp onu hayatının önemli bir yerine koyabilmiş nadir ülkelerin başında geliyor.

Dünya Sağlık Örgütü ise son raporunda Türk Kadını'nı en çok spor yapan dünya kadınları arasında ilk sırada gösterdi.

İskandinav ülkelerinde spor yapma oranı kadın nüfusun genelinde yüzde 70’lere çıkarken, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu oran yüzde 55'lere dayanıyor.

Ülkemiz ise kadınların spor yapma oranı %78'le en üst sırada yer alarak bizlere geleceğe dair oldukça büyük hedefler sunuyor.

Dünyanın birçok ülkesini geride bıraktığımız bu oran sadece spor açısından değil, başka alanlarda da bize oldukça değişik faydalar sağlıyor.

Düzenli spor yapan kadınlarımızın oranı her geçen gün artıyor ve bu oran arttıkça ülkemizdeki kanser, tansiyon, kalp gibi hastalıkların oranı da oldukça gerilemeye başlamış durumda.

Gelecek nesillerin de bu hayat tarzıyla yetişmesine olanak sağlaması ve nüfusun tümüne olan pozitif etkisiyle dünyada ilk sırada olmamızı sağlamış tüm kadınlarımıza kocaman teşekkürlerimizle... 💙

Vestel olarak biz buradaydık, bu haberler gerçek olduğunda da burada olacağız. #365GünKadınlarGünü

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
24
9
5
2
1
0