Görüş Bildir
Haberler
DÜNYA'NIN ULAŞILMASI EN ZOR YERLERİ

DÜNYA'NIN ULAŞILMASI EN ZOR YERLERİ

....
17.03.2017 - 22:00

'DÜNYA'NIN ULAŞILMASI EN ZOR YERLERİ'

Dünya üzerinde çok fazla bilinmeyen ve standart ulaşım araçlarıyla rahatlıkla ulaşılamayan birçok yer bulunmaktadır. Her türlü teknolojik imkana sahip olunsa da halen ulaşmanın çok zorlu olduğu bazı yerleri sizler için derledik. İşte, dünyanın ulaşılması en zor yerleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tristan da Cunha Adaları

Tristan da Cunha Adaları

Dünyanın ulaşılması en zor yeri olarak kabul edilen Tristan da Cunha, Atlantik Okyanusu’nun güneyinde bulunan bir ada kümesidir. 2800 km’lik mesafesiyle adalara en yakın yer Güney Afrika Cumhuriyetidir.. Adada havalimanı yoktur, sadece yılda 2 kere uğrayan bir yük gemisi vardır. Gitmek isteyenlerin aklında olsun :)

Motuo – Çin

Motuo – Çin

Tibet özerk bölgelerinden olan Motuo, Çin’in kara yolu bağlantısı olmayan tek şehridir. Bu şehre ulaşmak için, Himalaya’ların zorlu geçitlerinden ve her biri 200 metre yüksekliğindeki asma köprülerden geçmek gerekiyor.

Alert / Nunavut -Kanada

Alert / Nunavut -Kanada

Dünyanın en kuzey kısmında yaşam bulunan en uç noktası kabul edilen Alert, Kanada’nın Nunavut bölgesinin en ucunda bulunmaktadır. Burada günler 24 saat gündüz 24 saat gece şeklinde geçmektedir.

Pitcairn Adası

Pitcairn Adası

Pasifik Okyanusunda bulunan bu ıssız adada, yerleşik ne bir halk kitlesi ne de herhangi bir araştırmacı bulunmuyor. En yakın yerleşim yerleri bu adaya yüzlerce km uzaklıkta bulunmaktadır.

Kerguelen Adaları

Kerguelen Adaları

Hint Okyanusu’ndaki bu küçük takımada “Issızlık Adaları” olarak da adlandırılmaktadır. Hava yolu ulaşımının olmadığı bu adalara ulaşmak için 6 gün süren bir tekne yolculuğu yapmak gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ittoqqortoormiit – Grönland

Ittoqqortoormiit – Grönland

Grönland dünyadaki en büyük yüz ölçümüne sahip adası ve sadece 57 bin kişi yaşamaktadır. Ittoqqortoormiit, adanın en doğu ucunda balıkçılıkla uğraşan en ıssız kasabası konumundadır.

Cape York Yarımadası – Avustralya

Cape York Yarımadası – Avustralya

Dünyanın en ıssız ve medeniyetten uzak yerlerinden biri olarak kabul edilen bu yarımada, Aborjinlerin oluşturduğu 18 bin kişilik bir nüfusu bulunmaktadır. Kıtanın en kuzey kısmında bulunmaktadır.

McMurda İstasyonu – Antarktika

McMurda İstasyonu – Antarktika

 Dünyanın en dip noktasındaki insan yaşamının bulunduğu yer neresidir diye sorulacak olursa, bunun cevabı kesinlikle Antarktika’daki McMurda İstasyonudur. Burada yaşayanlar sadece belirli çalışmalar yapan araştırmacılardır. Antarktika kıtasının en kuzey ucunda bulunan Ross adasında yer almaktadır.

La Rinconada – Peru

La Rinconada – Peru

And Dağları’nda yer alan La Rinconada, ulaşılması en zor yerlerden biridir. 5 bin 200 metre rakımda küçük bir maden kasabası ve dünyanın en yüksek rakımlı, en ıssız yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Paskalya Adası

Paskalya Adası

180 kilometre karelik bir alana sahip adada yalnızca 4 bin insan yaşamaktadır. Şili kıyılarına olan uzaklığı yaklaşık 6 bin 500 km’dir. Bu özellikleri ile Pasifik okyanusunun en ıssız yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Paylaşım için teşekkürler