Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Berrak Suyuna Sahip Gölü Blue Lake'den 15 Muhteşem Fotoğraf

Dünyanın En Berrak Suyuna Sahip Gölü Blue Lake'den 15 Muhteşem Fotoğraf

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Yeni Zelanda'nın Nelson Lake Ulusal Parkı'nda bulunan 'Mavi Göl', başka bir adıyla -Rotomairewhenua-, dünyanın en temiz gölü ünvanını elinde bulunduruyor.

2.

2.

Maori dilinde -Rotomairewhenua- , barışçıl topraklardaki göl anlamına gelir.

3.

3.

2011 yılında, 'Yeni Zelanda Ulusal Su ve Atmosferik Araştırmalar' topluluğu (NIWA), yaptığı testler sonucunda Mavi Göl, bilinen ve doğal yolla oluşan en berrak göldür. NIWA araştırmalarına göre, gölün görünebilir derinliği 80 metredir.

4.

4.

Mavi Göl, sadece berrak sularda görülebilen mavi-mor tonlardan oluşur. Ayrıca parkta doğal güzelliği seyretmek kadar, balık tutmak, yürüyüş yapmak ve helikopterle park üzerinde gezintiye çıkmak da alternatifler arasındadır.

5.

5.

Gölün deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte olması, göl suyu sıcaklığının 5 ila 8 derece arasında kalmasını sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Alp Dağları'nın Güney kısmından başlayan bu göl, 1956 yılında ulusal park haline getirilmiştir ve yaklaşık 400 millik bir alanı kapsar.

7.

7.

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için kamp seçenekleri de sunulmuş durumda.

8.

8.

Şu an girilmesine izin verilmeyen bu göl, eski dönemlerde yerel uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır.

9.

9.

'Ölmeden önce görülmesi gereken yerler' klişesine uygun yerlerden biri olan Yeni Zelanda'daki Mavi Göl, yakın çevremizde görmeye pek de alışık olmadığımız türden bir güzelliğe sahiptir.

10.

10.
İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

12.

12.

13.

13.

14.

14.

15.

15.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
32
10
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Ceran

Burdur Salda Gölü bu gölden daha güzel ve temiz. Ama traktörleri bile kıyıya kadar çekmek ise bizim hatamız. Kıymetini bilelim. Salda Gölü muhtarlığa bırakıl... Devamını Gör

Kadir Aydın

Çok güzel