Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası İlk Kez Kışın Oynanacak

Dünya Kupası İlk Kez Kışın Oynanacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA, 2022 yılında Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nın takvimini açıkladı. Dünya Kupası tarihi boyunca ilk defa sonbahar ve kış aylarında oynanacak.

Katar'daki yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yaz ayında yapılması imkansız olan Dünya Kupası, 21 Kasım 2022 tarihinde başlayacak. 28 gün sürecek turnuvanın finali ise 18 Aralık 2022 tarihinde oynanacak .

1978'den bu yana düzenlenecek en kısa turnuva olması beklenen Katar 2022'nin, görkemli statlarıyla da en unutulmaz turnuvalar arasına girmesi bekleniyor.

Katar 2022, tartışmaları da beraberinde getirdi

Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD'nin aday olduğu 2022 Dünya Kupası Katar'a verilirken,  bu karar beraberinde büyük tartışmaları getirmişti.

2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliklerinin Rusya ve Katar'a verilmesi, ve bu kararın üzerinde patlayan rüşvet iddiaları  FIFA Başkanı Sepp Blatter'i istifaya götüren süreçte kilit rol oynamış, Rusya ve Katar soruşturmasını yöneten FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia'nın istifa etmesi Blatter'in imajını olumsuz etkilemişti.

FIFA İcra Kurulu'nda yer alan 2 üyenin para karşılığında oylarını sattığı yönünde yer alan haberler, ev sahipliği yapan ülkeleri oldukça kızdırmış ve İngiltere ile ABD'nin FIFA ile arası oldukça bozulmuştu.

Bunun üzerine 2018-2022 FIFA Dünya Kupası'na ev  sahipliği sürecinde 'kara para aklandığı ve suç teşkil edecek şekilde kötü  yönetildiği' gerekçeleriyle İsviçre Başsavcılığı tarafından FIFA'ya soruşturma  başlatılmış ve Zürih kentindeki merkez binasında bulunan tüm belgelere el konulmuştu.

Sporx ve Fanatik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0