Görüş Bildir
Haberler
Dünya

Dünya

basingundem
12.05.2014 - 22:04 Son Güncelleme: 12.05.2014 - 22:09

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU, İŞİD'E KARŞI TEMİZLİK OPERASYONU BAŞLATTI

Uzun zamandır savaşın devam ettiği Suriye'de artık muhalifler arasında da yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Suriye'de ÖSO, radikal islami örgüt Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı genel seferberlik ilan etti. Kendisine bağlı bütün silahlı birimlere çağrıda bulunan Özgür Suriye Ordusu Dêrezor bölgesine acil yardım çağrısında bulundu. Dêrezor Bölgesi’nde rejim güçleri ve IŞİD’le karşı karşıya gelen Özgür Suriye Ordusu yaklaşık on gündür bu güçlerin saldırılarına maruz kalıyor.

Özgür Suriye Ordusu yöneticisi Emar Wawî yaklaşık on gündür IŞİD’le şiddetli çatışmalara girdiklerini, IŞİD’in saldırılarına son vermek için tüm silahlı grupların kendilerine Dêrezor Bölgesi’nde yardım etmeleri gerektiğini vurguladı.

Dêrezor Bölgesinde rejim güçlerinin IŞİD’e yardım ettiğini belirten Wawî, IŞİD’in saldırılarına karşı durmak ve örgütün bu şehre girmesinin engellenmesi için tüm birimlerine taaruz ve genel seferberlik emri verdiklerini dile getirdi.

Wawî Dêrezor’daki savaşta Suriye savaş uçaklarının Özgür Suriye Ordusu savaşçılarına bomba yağdırdığını da sözlerine ekledi. Öte yandan İnsan hakları gözlemcileri de IŞİD’in endüstri ve kalkınmanın gözbebeği ve kuzeye açılan şehri Dêrezor’u kontrol altına aldığını bildirdi.

İŞİD GÜÇ KAYBEDİYOR

Kaynak: http://basingundem.com/oso-iside-temi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın