Görüş Bildir
Haberler
Dubai Polisi, 'Mutsuzum' Diyen Vatandaşları Arayıp 'Neden?' Diye Soruyor

Dubai Polisi, 'Mutsuzum' Diyen Vatandaşları Arayıp 'Neden?' Diye Soruyor

ATKN
27.10.2015 - 16:16

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ‘akıllı kent ajandası’ kapsamında, 2021’e kadar dünyanın en mutlu kentleri arasında ilk 10’a girmesi amaçlanan Dubai’de sıkı bir çalışma başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en mutlu 10 şehri arasına girebilmek uğruna elini taşına altına koyan Dubai polisi, yeni hazırlanan çevrimiçi mutluluk anketinde ‘mutsuz’ olduğunu belirten vatandaşları arayıp “Neden mutsuzsunuz?” diye soruyor.

Ankete katılmak isteyenleri Prens 'karşılıyor'

Polis önce vatandaşlara içinde bir linkin yer aldığı mesajlar gönderiyor. Söz konusu link, vatandaşları, Dubai Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid El Mektum’u Burç Halife’nin önünde durur şekilde gösteren bir internet sitesine yönlendiriyor. Prens'in fotoğrafının üstünde de 'Mutluluğunuz her şeyden önce gelir' yazıyor.

Diğer taraftan sitedeki ankette İngilizce ve Arapça olarak tek bir soru soruluyor: Dubai’de mutlu musunuz? Vatandaşların yapması gerekense çatık kaşlı, gülen ve ifadesiz 3 surattan birini seçmek.

Yüzde 84 mutlu

Ankete ilk gününde 200 binden fazla kişinin katıldığını açıklayan Dubai polisine göre, cevapların yüzde 84’ü vatandaşın ‘mutlu’, yüzde 6’nın ‘nötr’, yüzde 10’uun da ‘mutsuz’ olduğunu ortaya koydu.

'Dikkati başka tarafa çekmeye çalışıyorlar'

Öte yandan polis şefi mutsuz cevabı verenlerin rastgele aranacağını ve neden bu cevabı verdiklerinin sorulacağını söyledi.

Haberi değerlendiren İngiliz profesör William Davies ise halkın polis tarafından aranmamak için ‘mutluyum’ cevabı vermeye zorlandığını savundu. Mutluluğa odaklanmanın yalnızca Dubai’de geçerli olmadığını söyleyen Davies, “Devletler siyasi veya ekonomik sorunların üstünü örtmeye çalışıyor” dedi.

En mutlu 20.ülke

BM 2015 Dünya Mutluluk Raporu’na göre, BAE 158 ülkenin içinde 20. olmuştu.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
25
17
7
3
2
1