Görüş Bildir
Haberler
DSÖ: Korona Ölümleri Resmi Rakamların Çok Üzerinde

DSÖ: Korona Ölümleri Resmi Rakamların Çok Üzerinde

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), pandemide doğrudan ya da dolaylı olarak koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerle ilgili kayıtlara geçen rakamların muhtemelen “ciddi oranda eksik” olduğunu bildirdi. WHO yetkililerinin tahminlerine göre, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 6 ila 8 milyon olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Fabio Alarico Teixeira / AA

2021 yılı Mayıs ayı itibariyle, doğrudan virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin resmi sayısının yaklaşık 3 milyon 400 bin olduğunu belirten WHO’nun son açıklamasında, “Koronavirüs enfeksiyonuna bağlı doğrudan ve dolaylı ölümlerin muhtemelen ciddi oranda eksik sayılması durumuyla karşı karşıyayız” denildi.

WHO Genel Direktör Yardımcısı Samira Asma, gerçek can kaybı sayısının kayıtlara geçen resmi rakamların “iki ya da üç kat daha fazla” olduğunu dile getirdi.

WHO veri uzmanı William Msemburi de, hastane kapasitelerinin yetersiz kalması ve hareket kısıtlılığı gibi nedenler dahil birçok etkene bağlı olarak, çok sayıda koronavirüs kaynaklı ölümün kayıtlara geçmediğini söyledi.

Yetkililer, raporlama sisteminin daha şeffaf ve güvenilir olduğu yerlerde de Kovid-19 ölümleriyle ilgili rakamların gerçeği tam olarak yansıtmadığı görüşünde.

WHO verilerine göre Avrupa’daki ölümlerin sayısı, resmi rakam olan 600 binin en az iki katı. Amerika kıtasında da resmi veriler 900 bin ölüme işaret etse de WHO tahminlerine göre ölümlerin sayısı bunun %60 üzerinde ve 1 milyon 300 bin ile 1 milyon 500 bin arasında.

Kaynak: VOA

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
first_contact1

resmi rakamlar doğru değil bence de