Görüş Bildir
Haberler
Dövüş Sevenlerin Zevkten Dört Köşe Olacağı, Ekran Başından Kalkamayacağı 19 Muhteşem Film

Dövüş Sevenlerin Zevkten Dört Köşe Olacağı, Ekran Başından Kalkamayacağı 19 Muhteşem Film

R.G.
12.02.2021 - 17:16

Dövüş koreografisi, bir filmin en zorlu aşamalarından biri. Bu yüzden dövüş sahneleri filmi vezir de edebilir, rezil de... Bu işi layığıyla tamamlamış ve kendini rezil etmek bir kenara dursun, efsane halini almış birbirinden iyi dövüş filmlerini sizler için bir araya getirdik. IMDb puanlarına göre listelenen aksiyon dolu bu filmler öyle etkileyici ki sıkılmadan izleyeceğinize eminiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Mortal Combat - IMDb: 5,8

19. Mortal Combat - IMDb: 5,8

Dünyaca ünlü video oyunundan sinemaya aktarılan Mortal Kombat, dünyanın kaderini belirleyen bir dövüş turnuvasını sizlerle buluşturuyor. Paul W.S. Anderson tarafından yönetilen film, özellikle 90'lı yıllarda Mortal Combat oyununun tutkunları için harika bir seçim olacak!

18. Man of Tai Chi - IMDb: 6,1

18. Man of Tai Chi - IMDb: 6,1

Başarılı oyunculuğuyla kalpleri fetheden Keanu Reeves, Man of Tai Chi filminde yönetmen koltuğunda! Aynı zamanda filmin başrolünde de yer alan Keanu Reeves'e, Tiger Hu Chen eşlik ediyor. Dövüş sanatlarını konu alan filmin yaklaşık 40 dakikası sadece dövüş sahnelerine ayrılıyor.

17. Undisputed - IMDb: 6,2

17. Undisputed - IMDb: 6,2

Toplam 4 filmden oluşan Undisputed serisinin ilk filmi, daha önce hiçbir maçta yenilmemiş bir boks şampiyonunun hapishanedeki hayatını sizlerle buluşturuyor. Başrollerinde Ving Rhames ve Wesley Snipes'in bulunduğu Undisputed'ın yönetmenliğini ise Water Hill üstleniyor.

16. Hands of Stone - IMDb: 6,6

16. Hands of Stone - IMDb: 6,6

Başrollerinde Robert De Niro ve Edgar Ramirez'in bulunduğu Hands of Stone, boksör Roberto Duran'ın gerçek hayat hikayesini dövüşseverler ile buluşturuyor. Robert Duran'ın antrenörü Ray Arcel ile olan ilişkisini anlatan filmin yönetmeni ise Jonathan Jakubowicz!

15. Never Back Down - IMDb: 6,6

15. Never Back Down - IMDb: 6,6

Eğlenceli bir gençlik filmi olan Never Back Down, dövüş sahneleri yüzünden 13 yaş sınırı ile vizyonda yerini aldı. Jake isimli bir gencin bir partide kavgaya tutuşup bu kavgayı kaybetmesiyle olaylar başlayacak fakat bu mağlubiyet Jake'e bambaşka bir yol çizecektir. Yönetmenliğini Jeff Wadlow'un yaptığı film, gişedeki başarısı ve elde ettiği kitle sayesinde ikinci ve üçüncü filmleri de yayınlayarak bir seri haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Blood and Bone - IMDb: 6,7

14. Blood and Bone - IMDb: 6,7

Bol kavga ve dövüş sahneleriyle dövüşseverlere keyif dolu anlar sunan Blood and Bone; bir adamın, yakın arkadaşının ölmesinin ardından ona verdiği sözü yerine getirmek için dövüşlere katılmasını konu ediniyor. Isaiah Bone hapishaneden çıkar çıkmaz kendisini dövüş dünyasında bulacak, sizleri ise bu dünyada müthiş bir yolculuğa çıkaracak! Yönetmenliğini Ben Ramsey'in yaptığı filmde, başrollerde Michael Jai White ve Julian Sands yer alıyor.

13. Bleed for This - IMDb: 6,8

13. Bleed for This - IMDb: 6,8

İşte ilham veren gerçek bir hayat hikayesi! Dünya Box Şampiyonu Vinny Pazienza'nın geçirdiği ölümcül kazanın ardından tekrar ringlere dönme hikayesini sizlerle buluşturuyor. Ben Younger yönetmenliğindeki Bleed for This'in başrollerinde ise Miles Teller, Aaron Eckhart ve Katey Sagal yer alıyor.

12. Unleashed - IMDb: 7,0

12. Unleashed - IMDb: 7,0

Dövüş filmlerinin vazgeçilmez isimlerinden biri olan Jet Li'nin yer aldığı Unleashed ile 1 saat 43 dakikanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız! Bir köpek gibi sadece dövüş için yetiştirilen bir adamın hikayesini işleyen filmin başrollerinde Jet Li, Morgan Freeman ve Vincent Regan yer alıyor.

11. The Protector - IMDb: 7,1

11. The Protector - IMDb: 7,1

Kham isimli genç bir dövüşçünün çalınan yavru filini kurtarmak için Avusturya'ya yaptığı yolculuğu anlatan The Protector'un başrollerinde Tony Jaa ve Nathan Jones yer alıyor. Avusturya'ya vardığında ise kahramanımızı acımasız bir çete karşılayacak, hayvanları kurtarmak için kıyasıya dövüşler ekranlara yansıyacak!

10. Ong-bak - IMDb: 7,2

10. Ong-bak - IMDb: 7,2

Yine Tony Jaa'nın başrolünde olduğu bir mücadele filmi! Filmin yönetmenliğini Prachya Pinkaew üstleniyor. Köylerinden çalınan Kutsal Buda heykelini geri getirmekle görevlendirilen Ting'in aksiyon dolu hikayesini anlatan film, dövüş sahneleriyle oldukça ses getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Southpaw - IMDb: 7,4

9. Southpaw - IMDb: 7,4

Başrollerini Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams ve Forest Whitaker'in paylaştığı filmin yönetmenliği Antoine Fuqua yapıyor. Southpaw, karısını kaybetmesiyle hayatı altüst olan bir adamın, boksörlük hayalini gerçekleştirmek için gösterdiği çabaları sizlerle buluşturuyor.

8. Creed - IMDb: 7,6

8. Creed - IMDb: 7,6

Ryan Coogler yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerinde Sylvester Stallone, Michael B. Jordan ve Tessa Thompson yer alıyor. Creed, babası gibi boksör olma hayalleriyle yanıp tutuşan Adonis'in, babası Apollo Creed'in en büyük rakibi Rocky'den yardım istemesiyle bu hayalini gerçekleştirme çabasını anlatıyor.

7. The Fighter - IMDb: 7,8

7. The Fighter - IMDb: 7,8

Usta yönetmen David O. Russell'in ödüllere doymayan filmi The Fighter'in başrollerinde Christian Bale, Mark Wahlberg, Amy Adams ve Melissa Leo yer alıyor. Sıfırdan başlayarak zirveye tırmanan bir boksörün başarı hikayesini beyazperdeye aktaran film, Christian Bale ve Melissa Leo'ya Oscar ödülü kazandırdı.

6. Ip Man - IMDb: 8,0

6. Ip Man - IMDb: 8,0

Dövüş filmi denildiğinde ilk akla gelen yapımlardan Ip Man, Bruce Lee'nin ustası Yip Man'ın hayatından esinlendi. Müthiş dövüş sahneleriyle sizleri ekrana bağlayacak olan filmin başrollerinde ise Donnie Yen ve Simon Yam yer alıyor.

5. Cinderella Man - IMDb: 8,0

5. Cinderella Man - IMDb: 8,0

1930'larda ekonomik sıkıntılarla boğuşan bir adamın ailesine bakmak için boks maçlarına katılması ve bu yaşam mücadelesi içinde boksta yükselişini anlatan film, 2006 yılında 3 dalda Oscar'a aday gösterildi. Başrollerinde Russell Crowe, Renée Zellweger ve Paul Giamatti'nin bulunduğu filmin yönetmenliğini ise Ron Howard üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Kill Bill - IMDb: 8,1

4. Kill Bill - IMDb: 8,1

İntikam filmleri listelerinde zirveyi oynayan ve kült bir yapım haline gelen Kill Bill'in yönetmeni Quentin Tarantino! Tarantino'nun kendine özgü tarzıyla bol bol kan ve aksiyonla harmanlanmış film, bir kiralık katilin düğününde saldırıya uğramasını ve kendine geldiğinde intikam arzusuyla yanıp tutuşmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Uma Thurman, David Carradine ve Lucy Liu yer alıyor.

3. Rocky - IMDb: 8,1

3. Rocky - IMDb: 8,1

Toplam 8 filmden oluşan seri, amatör bir boksör olan Rocky Balboa'nın boks hayatındaki yükselişini sizlerle buluşturuyor. İkinci filmin vizyona girmesiyle birlikte bir başyapıt haline gelen Rocky'de Sylvester Stallone yer alıyor.

2. Million Dollar Baby - IMDb: 8,1

2. Million Dollar Baby - IMDb: 8,1

2005 yılında rakiplerini üzerek Oscar'dan elleri dolu dönen film, yedi adaylıktan dördünü kazanarak başarısını kanıtladı. Filmin yönetmeni Clint Eastwood, aynı zamanda başrolde de yer alıyor. Eastwood'a ise Hilary Swank ve Morgan Freeman eşlik ediyor. Boksör olma hayaliyle Frankie'nin salonuna gelen Maggie'nin bu uğurda yaşadıklarını beyazperdeye aktaran film gerçek anlamda bir azmin öyküsü!

1. Warrior - IMDb: 8,2

1. Warrior - IMDb: 8,2

Dövüşünü kayda alan bir video ile bir anda ünlenen ve gelen turnuva teklifiyle babası tarafından eğitilmeye başlayan Tommy'nin hikayesi sizlerle buluşuyor. Başrollerinde Tom Hardy, Nick Nolte ve Joel Engerton'un yer aldığı filmin yönetmenliğini Gavin O'Connor yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şener

Rocky gözümde hep 1 numara olacak

neden-ulan-neden

cinderella mani kesinlikle izleyin.

tc Elif

Çok aşk olsun yani Onedio. Jean Claude Van Damme'ın Blood sport nasıl unutulur. Kaç kere izledim Allah bilir 😍